Η άφιξη του Μάνταλου «ανέβασε» τον Αραούχο

Η άφιξη του Μάνταλου «ανέβασε» τον Αραούχο

Κώστας Τσίλης 14:04 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 05.07.2023

Η παρουσία του Αραούχο στην προετοιμασία στην Ολλανδία έτσι κι αλλιώς κάνει καλό στην ψυχολογία του, αλλά η άφιξη του "κολλητού" του τον ανέβασε ακόμα περισσότερο

Είναι αλήθεια πως ο Σέρχιο Αραούχο έχει ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά του, για να καταφέρει να επανέλθει στην αγωνιστική δράση μετά την επέμβαση στο γόνατο. Η επιλογή που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός, ήταν να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα στο Μπουργκ Χάαμσταντ, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Για λόγους ψυχολογικούς. 

Έτσι κι αλλιώς για τον αρχηγό της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα της ομάδας, έστω και αν δεν μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα μέσα στο γήπεδο. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Αραούχο ανέβηκε πολύ περισσότερο ψυχολογικά, από την περασμένη Δευτέρα. Όταν δηλαδή έφτασε εδώ στην Ολλανδία ο Πέτρος Μάνταλος

Οι δυο τους έχουν μια πολύ ξεχωριστή σχέση. Ο Μάνταλος ήθελε πολύ να είναι ο Αραούχο αυτός στον οποίο θα παραδώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όπως και έγινε. Ενώ σε κάθε ευκαιρία ο Αργεντινός δηλώνει ανοιχτά πως για τον ίδιο, ο πραγματικός αρχηγός της ΑΕΚ είναι ο Μάνταλος. Οι δυο τους έχουν γίνει "κολλητοί". Και ο Αραούχο περίμενε την άφιξη του διεθνή χαφ εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ, με ανυπομονησία. 

Άλλωστε πρακτικά περίμενε εκτός από τον κολλητό του και τον συγκάτοικό του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Και από την πρώτη στιγμή που ο Μάνταλος έφτασε, ανέβηκε πολύ περισσότερο και η ψυχολογία του Αραούχο. Στη σημερινή προπόνηση ο αρχηγός της ΑΕΚ πήγε πολύ νωρίτερα στο γήπεδο για να κάνει το ατομικό του πρόγραμμα. Ο Μάνταλος μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, έφτασε λίγο αργότερα καθώς όλοι τους δούλεψαν στο γυμναστήριο. Και μόλις ο διεθνής χαφ έφτασε στο γήπεδο, πήγε κοντά στον Αραούχο και συζήτησαν για την δουλειά.