Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας: Η τελική βαθμολογία των play offs
i

© Intime

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας: Η τελική βαθμολογία των play offs

Sportal newsroom 21:59 - 14.05.2023

Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά τη νίκη επί του Βόλου. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογίας μετά το φινάλε των play offs.

Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας για 13η φορά στην ιστορία της. Η Ένωση επικράτησε με 4-0 του Βόλου και έφτασε τους 83 βαθμούς. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά τη νίκη της επί του Άρη την προηγούμενη αγωνιστική είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό τίτλο. 

Ο αγώνας κόντρα στον Βόλο μετατράπηκε σε γιορτή με χιλιάδες οπαδούς της Ένωσης μέσα και έξω από την ιστορική έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας  να δίνουν ξεχωριστό «χρώμα» στο ματς. Ο Τσούμπερ, ο Γκατσίνοβιτς, ο Πινέδα και ο Σιμάνσκι έβαλαν την υπογραφή τους σε μία βραδιά που μπήκε στα βιβλία της ιστορίας. 

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Άρη στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φάνηκε «άδεια» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 78 βαθμούς. 

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση. Η ομάδα του Πειραιά πέρασε από την Τούμπα με 1-0 χάρη σε γκολ του Σαμασέκου και έφτασε τους 73 βαθμούς αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στους 67. 

Ο Άρης με 51 βαθμούς κατέλαβε την πέμπτη θέση και θα αγωνιστεί στο Conference League της επόμενης περιόδου. Ο Βόλος τερμάτισε έκτος.