Η εβδομάδα που θα δώσει καθαρή εικόνα για την επιστροφή του Γκαρσία στην δράση

Η εβδομάδα που θα δώσει καθαρή εικόνα για την επιστροφή του Γκαρσία στην δράση

Κώστας Τσίλης 13:04 - 10.10.2023

Ακόμα δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε ο Γκαρσία θα είναι και πάλι πίσω στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ και είναι κάτι που θα φανεί την δεύτερη εβδομάδα της διακοπής

Είναι γεγονός πως στον Λιβάι Γκαρσία έχουν πάει μέχρι τώρα τα πράγματα στραβά και ανάποδα. Του έχουν προκύψει απανωτές ατυχίες με μυϊκούς τραυματισμούς. Ως εκ τούτου πλέον και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αλλά και η ΑΕΚ, θέλουν να είναι προσεχτικοί μέχρι... υπερβολής. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως την δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη εικόνα ή πολύ περισσότερο εκτίμηση, για το πότε ο Γκαρσία θα είναι και πάλι έτοιμος για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Όχι επειδή κάτι έχει πάει στραβά στην αποθεραπεία του. Το ακριβώς αντίθετο. Απλώς πλέον υπάρχει η διπλάσια επιφύλαξη. 

Η προσεχής εβδομάδα, δεύτερη της διακοπής, θα είναι αυτή που θα δώσει σε μεγάλο βαθμό, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, για την κατάσταση του Γκαρσία. Αλλά κυρίως για το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και κατ' επέκταση και στην αγωνιστική δράση. Ο Ματίας Αλμέιδα προφανώς και θέλει τον Λιβάι όσον το δυνατόν πιο γρήγορα στην διάθεση του. Αυτό όμως, ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να γίνει με ασφάλεια και με μηδενικό ρίσκο. 

Ο Αλμέιδα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, να περιμένει τον Γκαρσία να φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του, προκειμένου να τον βάλει και πάλι στην αγωνιστική εξίσωση. Μ' ότι αυτό συνεπάγεται. Και θα περιμένει την προσεχή εβδομάδα, να πάρει μια ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της αποθεραπείας του Λιβάι, προκειμένου να κάνει τον προγραμματισμό του.