Θετικοί για Φρόιντφελντ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Αντιδράσεις από Παναθηναϊκό και σφοδρή επίθεση από Μαρινάκη

Πίτερ Φρόιντφελντ & Βαγγέλης Μαρινάκης

Θετικοί για Φρόιντφελντ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Αντιδράσεις από Παναθηναϊκό και σφοδρή επίθεση από Μαρινάκη

Sportal newsroom 11:54 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 10.10.2023

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συμφωνούν στην πρόταση του Τάκη Μπαλτάκου για να αναλάβει καθήκοντα αρχιδιαιτητή ο Πίτερ Φρόιντφελντ. Κάθετος ο Παναθηναϊκός και σφοδρή επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, πρότεινε τον Σουηδό, Πίτερ Φρόιντφελντ νέο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, ώστε να αποτελέσει τον διάδοχο του Μπένετ.

Στην συγκεκριμένη πρόταση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ήταν σύμφωνη τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέθεσε στο τραπέζι τέσσερις όρους αναφορικά με το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή.

Οι τέσσερις όροι του ΠΑΟΚ

1. Να είναι αποδεκτός ο νέος αρχιδιαιτητής από την UEFA, καθώς ο κ. Μπένετ δεν ήταν και δεν βοηθήκε ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

 2. Να προβλέπεται στην σύμβαση του η επιλογή, ανά πάσα στιγμή, αποζημίωσης χρονικής διαρκείας τριών μηνών. 

3. Να προχωρήσει η αλλαγή του υπεύθυνου VAR κ. Καπελά με πρόσωπο της εμπιστοσύνης του νέου αρχιδιαιτητή. 

4. Να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι του Big-4, αλλά και στα παιχνίδια του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο διαφωνεί με τη διαδικασία, καθώς θέλει να τηρηθεί η συμφωνία της λίγκας και να έρθουν βιογραφικά από την UEFA και όχι ένας υποψήφιος που προέρχεται από αδιαφανείς διαδικασίες.

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν έξαλλος με την πρόταση του Τάκη Μπαλτάκο για τον 59χρονο Σουηδό, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Μαρινάκης: «Με αυτή τη διαδικασία ξεφτιλίζονται πάλι τα πάντα»

«Για μια ακόμα φορά θλίβομαι για την τακτική Μπαλτάκου και για τα ψέμματα που λέει. Ξεκίνησε πάλι μια παράτυπη παράνομη διαδικασία και κόντρα σε όσα αποφασίσαμε ομόφωνα στην Super League και σαν ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είπαμε το πιο απλό. Να στείλει η UEFA που ξέρει καλά το ευρωπαικό ποδόσφαιρο 3 βιογραφικά και να επιλέξουμε. Ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δε ζήτησε βιογραφικά. 

Δε μίλησε ποτέ με τον Ροσέτι και δε ζήτησε βιογραφικά, ξέθαψε, γιατί έτσι του είπαν οι προστάτες του, έναν άνθρωπο που απορρίψαμε το 2020 και έχει να δουλέψει απο το 2019. Δεν έχει σχέση από τότε με το ευρωπαικό ποδόσφαιρο και ασχολείται μόνο με τη γειτονιά του. Άσχετα με το αν είναι καλός ο άνθρωπος αυτός, έχει να δουλέψει 4 χρόνια. Τι σας εμποδίζει να πάρετε 3 βιογραφικά και ένα αυτό 4; 

Με αυτή τη διαδικασία ξεφτιλίζονται πάλι τα πάντα. Είπαμε να πάρουμε 3 βιογραφικά και αντί αυτού μας παρουσιάζετε ένα βιογραφικό που έχει απορριφθεί και επιλέγετε πάλι διαδικασίες αδιαφανείς. Ξεφτιλίζονται όλα όπως ξεφτιλίζουν την ΕΠΟ κάθε μέρα, όπως ξεφτιλίζουν την Εθνική με τους Δημητριάδηδες και όλα τα υπόλοιπα. Όπως και στα παιχνίδια και τις διαιτησίες που βλέπουμε και ξεφτιλίζεται το προϊόν ποδόσφαιρο. 

Ο Μπαλτάκος είναι ένας λεκές για το ποδόσφαιρο και πλέον δεν μπορεί να καθαριστεί με τίποτε. Θλίβομαι που άλλα πράγματα συμφωνούμε στη Λίγκα και άλλα ακούμε σήμερα απο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έτσι θα πάμε μπροστά; Φυσικά ως πρόεδρος της Super League διαφωνώ με τη διαδικασία και καταψηφίζω. Ο μόνος δρόμος είναι να κρατήσετε τον Φρόιντφελντ και να βρείτε και 3 ακόμα βιογραφικά. Αλλιώς δεν υπάρχει συζήτηση».

Ποιος είναι ο 59χρονος Σουηδός Φρόιντφελντ που προτάθηκε για αρχιδιαιτητής

Ο 59χρονος Φρόιντφελντ στην καριέρα του διαιτήτευσε πολλά άλλα σημαντικά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και στο UEFA Champions League. Για να αναφέρουμε μερικά, τον εξ ολοκλήρου αγγλικό προημιτελικό του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ το 2008 και το άλλο μεταξύ Άρσεναλ και Γιουβέντους το 2006. Διαιτήτευσε συνολικά 68 διεθνείς αγώνες σε διοργανώσεις UEFA/FIFA.

Οταν αποσύρθηκε έγινε παρατηρητής Διαιτησίας της UEFA. Παρατήρησε πολλούς από τους κορυφαίους διαιτητές του σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Ντάνι Μακέλι, Άντονι Τέιλορ, Σιμόν Μαρτσίνιακ, Φέλιξ Μπριχ και Μπγιορν Κάιπερς. Διορίστηκε επίσης επικεφαλής διαιτησίας για την σουηδική Allsvenskan (Premier League) και ήταν προπονητής πολλών από τους πιο υποσχόμενους ανερχόμενους Ευρωπαίους διαιτητές της FIFA.