Η Ελβετία θα φιλοξενήσει το Euro 2025 γυναικών

Αγγλία - Γερμανία (Τελικός Euro γυναικών 2022)

i

Αγγλία - Γερμανία (Τελικός Euro γυναικών 2022)/ ©Photo By Julian Finney - The FA/Getty Images

Η Ελβετία θα φιλοξενήσει το Euro 2025 γυναικών

Η UEFA επιβεβαίωσε ότι η Ελβετία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών το 2025.

Η Ελβετία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών το 2025, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (4/4)  η UEFA μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της.

Η Αγγλία φιλοξένησε και κέρδισε το τουρνουά του 2022, το οποίο διεξήχθη ένα χρόνο αργότερα από τον προγραμματισμένο λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Το περσινό Euro έσπασε ρεκόρ προσέλευσης με συνολικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο θεατές. Η UEFA επέλεξε την Ελβετία έναντι προσφορών από την Πολωνία, τη Γαλλία και μια κοινή προσφορά από τη Δανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Η Ουκρανία εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον να φιλοξενήσει την εκδήλωση πριν από τη ρωσική εισβολή. Η Γαλλία φιλοξένησε με επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019, αλλά οι πιθανότητές της να λάβει άλλη μια μεγάλη διοργάνωση παρεμποδίστηκαν από το χάος που στιγμάτισε τον περσινό τελικό του Champions League ανδρών στο Stade de France του Παρισιού.

Η Ελβετία απέτυχε να βγει από τον όμιλό της το 2022, αλλά θα προκριθεί αυτόματα στο τουρνουά του 2025 ως οικοδεσπότης, με τη διαδικασία πρόκρισης για άλλα έθνη να ξεκινά την άνοιξη του 2024. «Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για την Ελβετία, την SFA και το γυναικείο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ντομινίκ Μπλανκ.

Τη νίκη της Αγγλίας με 2-1 επί της Γερμανίας στον τελικό του 2022 παρακολούθησαν 87.192 θεατές στο Γουέμπλεϊ . Ένας αριθμός, που αποτελεί ρεκόρ για τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών.

Το τουρνουά των 16 ομάδων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2025 σε οκτώ πόλεις. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα Βέρνη καθώς και σε Βασιλεία, Γενεύη, Ζυρίχη, Σεντ Γκάλεν, Σιόν, Λουκέρνη και Τουν. Η Ελβετία συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών το 2008 με την Αυστρία

Tags: