Η «Equipe» ανακοίνωσε την κορυφαία ενδεκάδα του 2022 (pic)
i

Μέσι, Μαρτίνεζ και Εμπαπέ / © Intime

Η «Equipe» ανακοίνωσε την κορυφαία ενδεκάδα του 2022 (pic)

Sportal newsroom 23:00 - 24.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 25.12.2022

H Γαλλική «Equipe» έκανε γνωστή την κορυφαία ενδεκάδα για το 2022 και από αυτή απουσίαζε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, την ώρα που ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να επιστρέψει έπειτα από πολλά χρόνια.

Την κορυφαία ενδεκάδα για το 2022 ανακοίνωσε η «Equipe», η οποία πιστή στις παραδώσεις διοργάνωσε για μία ακόμα μία χρονιά τη σχετική ψηφοφορία. Από την λίστα των «top» απουσίαζε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στη σχετική κατάταξη κατάφερε να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Τιμπό Κουρτουά κατέκτησε την κορυφή όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Βέλγος συγκέντρωσε το 33% των ψήφων αφήνοντας πίσω του τον Μπόνο (15%) και τους, Μάικ Μενιάν (12%) και Ούγκο Γιορίς (11%), ενώ με 10%, ακολούθησαν οι Ντομινίκ Λιβάκοβιτς και Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Στη θέση του αριστερού μπακ βρίσκεται ο Γάλλος Τεό Ερναντέζ (52%), με τον Νούνο Μέντες να μην τον πλησιάζει καν (15%). Την δεξιά πτέρυγα πλαισιώνει ο Kάιλ Γουόκερ (53%) ο οποίος νίκησε τον Ασράφ Χακίμι (23%). Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Βίρτζιλ Βαν Ντάικ και Γιόσκο Γκβάρντιολ.

Στο κέντρο, Λούκα Μόντριτς και Καζεμίρο αποτελούν τα δύο χαφ που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, ενώ σε ρόλο μεσοεπιθετικών φυσικά ο Λιονέλ Μέσι από τα δεξιά και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε από τα αριστερά.

Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτελούν ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» Καρίμ Μπενζεμά, μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ, που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 40% των ψήφων.