H FIFA αφαίρεσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 από την Ινδονησία, γιατί δεν ήθελε να παίξει με το Ισραήλ – Σε αναμονή η Αργεντινή

Αφαιρέθηκε διοργάνωση από την Ινδονησία.

H FIFA αφαίρεσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 από την Ινδονησία, γιατί δεν ήθελε να παίξει με το Ισραήλ – Σε αναμονή η Αργεντινή

Η FIFA πήρε μία σημαντική διοργάνωση από την Ινδονησία. Η κόντρα με το Ισραήλ, η θέση του Ιράκ και η νέα διοργανώτρια Αργεντινή.

Η πολιτική μακριά από το ποδόσφαιρο είναι η πάγια θέση της FIFA και το έπραξε στην περίπτωση της Ινδονησίας

Η συγκεκριμένη χώρα, η οποία είχε αναλάβει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20, δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και λίγες μέρες νωρίτερα, είχε εκφράσει την επιθυμία να μην είναι στον ίδιο όμιλο με τη συγκεκριμένη χώρα. Το ίδιο επιθυμούσε και το Ιράκ. Έτσι, η FIFA μετά τη συνάντηση που είχε ο Ινφαντίνο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ινδονησίας, πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τη διοργάνωση. Η Αργεντινή είναι μία από τις χώρες που έχει ζητήσει να διοργανώσει το Μουντιάλ Κ20 και σύντομα θα υπάρξει η απόφαση από τη FIFA. 

Μετά την υπόθεση που ήρθε στο προσκήνιο, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες, η FIFA ανακοίνωσε επίσημα ότι το τουρνουά δεν θα διεξαχθεί στην Ινδονησία. Η κλήρωση για τη διοργάνωση είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου, αλλά στις 26 Μαρτίου η ινδονησιακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία κοινοποίησε την ακύρωση, επειδή τόσο η ίδια ως διοργανώτρια χώρα, όσο και το Ιράκ δεν ήθελαν ν’ αντιμετωπίσουν το Ισραήλ στη φάση των ομίλων , κάτι που θα μπορούσε να συμβεί επειδή οι οικοδεσπότες βρίσκονται στο pot 1, το Ιράκ στο pot 3 και το Ισραήλ στο pot 4. 

Στο δελτίο της FIFA για την αλλαγή έδρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο U20, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου αναφέρεται: «Μετά τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και του Προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ινδονησίας (PSSI) Ερίκ Τοχίρ, η FIFA αποφάσισε, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, να αφαιρέσει την Ινδονησία από τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 FIFA U-20. Μια νέα χώρα υποδοχής της διοργάνωσης θ’ ανακοινωθεί, με τις ημερομηνίες του τουρνουά να παραμένουν επί του παρόντος αμετάβλητες. Οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά του PSSI μπορούν επίσης να αποφασιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Η FIFA επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι, παρά την απόφαση αυτή, παραμένει δεσμευμένη να βοηθά ενεργά την PSSI, σε στενή συνεργασία και με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Προέδρου Ουιντόντο, στη διαδικασία μετασχηματισμού του ινδονησιακού ποδοσφαίρου μετά την τραγωδία που συνέβη τον Οκτώβριος του 2022. Η ομάδα της FIFA θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην Ινδονησία τους επόμενους μήνες και θα παρέχει την απαραίτητη βοήθεια στο PSSI, υπό την ηγεσία του Προέδρου Τοχίρ».