Η ιδανική 11άδα των παικτών που ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους το 2023 σύμφωνα με την AI

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Η ιδανική 11άδα των παικτών που ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους το 2023 σύμφωνα με την AI

Κώστας Τόπας 15:45 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 23.06.2023

Η Olocip με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε την ιδανική ενδεκάδα των παικτών που ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους το 2023 αλλά και το επόμενο έτος.

Στο τέλος της σεζόν, πολλοί σύλλογοι κάνουν μια κίνηση για να σχηματίσουν τις ομάδες τους για τη νέα σεζόν. Μερικοί από τους πιο κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη έχουν παίκτες των οποίων το συμβόλαιο λήγει στις 30 Ιουνίου και επειδή δεν έχουν ανανεωθεί, θα είναι ελεύθεροι στην μεταγραφική αγορά για να διαπραγματευτούν με άλλες ομάδες με μηδενικό κόστος.

Η Olocip έκανε μια αξιολόγηση μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Το AI βασίζεται στην ανάλυσή του στον αντίκτυπο των παικτών με τις ενέργειές τους στις ομάδες τους. Πώς εφαρμόζεται η τεχνητή νοημοσύνη στο ποδόσφαιρο; Το AI δεν λαμβάνει υπόψη μόνο τον αριθμό των ενεργειών που εκτελούνται, αλλά αξιολογεί επίσης κάθε ενέργεια σύμφωνα με τη διακύμανση της πιθανότητας να σκοράρει ή να δεχθεί ένα γκολ για την ομάδα

Σε αυτή τη λίστα ξεχωρίζει η σπουδαία εμφάνιση της Τουλούζ τη φετινή σεζόν, η οποία έχει τρεις ποδοσφαιριστές στην ιδανική ενδεκάδα και συγκεκριμένα τους Ντουμπέ, Ντρέσλερ και Βαν ντε Μπούμεν. Και δεν είναι τυχαίο αφού ο γαλλικός σύλλογος μπόρεσε να κερδίσει το Κύπελλο Γαλλίας εναντίον της Ναντ, επομένως προκρίθηκε για και στο Europa League. Ένας άλλος που ξεχωρίζει στη λίστα είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος είναι ο παίκτης με τους περισσότερους βαθμούς στη λίστα (13,2). 

Ο Ισπανός σέντερ μπακ έκανε μια υπέροχη σεζόν στην Παρί, οδηγώντας την άμυνα μαζί με τον Μαρκίνιος και κατατάσσεται ως ο καλύτερος σέντερ μπακ στη γηραιά ήπειρο. Στα 37 του χρόνια, ο Ισπανός αμυντικός έχει κατά μέσο όρο τα καλύτερα δεδομένα του τις τελευταίες επτά σεζόν. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σχετική λίστα και οι Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος πέτυχε το τρεμπλ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι καλύτεροι παίκτες που θα κυκλοφορούν ελεύθεροι το 2024

Εκτός από αυτούς των οποίων το συμβόλαιο λήγει αυτό το καλοκαίρι, η Olocip έχει κάνει μία ακόμη ενδεκάδα με παίκτες που ολοκληρώνουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι του 2024. Εαν δεν επεκταθεί η συνεργασία τους, τότε θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν με άλλους συλλόγους για να μείνουν ελεύθεροι τη σεζόν 2024-25.

Η καλύτερη ενδεκάδα που θα κυκλοφορεί ελεύθερη το 2024 ©Olocip | Inteligencia Artificial

Ο Χάρι Κέιν ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη με 21,6 βαθμούς . Ο Άγγλος επιθετικός, που φημολογείται το τελευταίο διάστημα ότι πλησιάζει στην Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη αξία με τις επιθετικές και αμυντικές του ενέργειες. Ο δεύτερος σκόρερ είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν με 15,8 πόντους, ο οποίος έκανε μια θεαματική σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με 16 γκολ και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Μάρκους Ράσφορντ με 13,7 βαθμούς. Ο Άγγλος επιθετικός έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 30 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.