Η Κάντιθ απαίτησε την επανέναρξη του ματς με την Έλτσε από το 81' μετά το λάθος με το VAR! (vid)
i

Κάντιθ - Έλτσε/PrtScr

Η Κάντιθ απαίτησε την επανέναρξη του ματς με την Έλτσε από το 81' μετά το λάθος με το VAR! (vid)

Κώστας Τόπας 10:57 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 21.01.2023

Η Κάντιθ αμφισβητεί το αποτέλεσμα του αγώνα με την Έλτσε, λόγω του γκολ-οφσάιντ του Πόνσε που δεν διόρθωσε το VAR και ζήτησε την επανάληψη ενός αγώνα ή τη συνέχισή του από το λεπτό που έγινε αυτό το λάθος από τη διαιτητική ομάδα.

Ενα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Κάντιθ με την Έλτσε, με πρωταγωνιστή τον VAR. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 81ο λεπτό χάρη σε τέρμα του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Εζεκιέλ Πόνσε, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι ως αλλαγή. Ενα γκολ που προκάλεσε χαμό στην χώρα της Ιβηρικής και ανάγκασε τον διαιτητή του αγώνα, Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, να παραδεχθεί ότι έγινε λάθος και να ζητήσει συγγνώμη.

Σήμερα η Κάντιθ ζητάει, μέσω επιστολής στην διοργανώτρια αρχή να αρχίσει ξανά το παιχνίδι με την Έλτσε από το 81ο λεπτό! Μάλιστα, οι διοικούντες την Κάντιθ, κάνουν λόγο για ένα λάθος που δεν είναι ανθρώπινο και πως οι διαιτητές στο VAR έχουν πάει αντίθετα με τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, κάνοντας επίθεση και στην ισπανική ομοσπονδία για τον ορισμό των εν λόγω διαιτητών.

«Ο σύλλογος δηλώνει ότι δεν θα μείνει ακίνητος μπροστά στην αθλητική αδικία που σημειώθηκε χθες», ανακοίνωσε ο Κάντιθ, η οποία θωρεί ότι η εγκυρότητα του γκολ του Πόνσε «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλό ανθρώπινο λάθος, αλλά μάλλον ως σοβαρό και προφανές τεχνικό σφάλμα διαιτησίας που υποκινείται από την αμέλεια και μη συγχωρεμένη ενέργεια των διαιτητών της αίθουσας VAR που ορίστηκαν από την RFEF. Οχι μόνο παραβίασαν τους ισχύοντες νόμους του παιχνιδιού, αλλά αγνόησαν επίσης τους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με τις αρχές και τις διαδικασίες που ρυθμίζονται στο Πρωτόκολλο VAR», τονίζει μεταξύ άλλων η Κάντιθ στην ανακοίνωσή της.