Η κινηματογραφική περιγραφή του Ντρέρι για το έπος του Μέσι είναι ότι πιο ανατριχιαστικό (vids)
i

Ο Λιονέλ Μέσι γνωρίζει την αποθέωση/©Intime

Η κινηματογραφική περιγραφή του Ντρέρι για το έπος του Μέσι είναι ότι πιο ανατριχιαστικό (vids)

Κώστας Τόπας 11:38 - 19.12.2022

«Ασύλληπτο. Ανεπανάληπτο. Το μικρό αγόρι από το Ροζάριο, Σάντα Φε, σκαρφάλωσε σε έναν δικό του γαλαξία», ο 55χρονος Βρετανός Πίτερ Ντρέρι συγκίνησε γι' ακόμη μία φορά με την περιγραφή του.

Η απουσία ενός τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η αιτία για την οποία τόσοι πολλοί οπαδοί δεν προαναγγέλλουν τον Μέσι μαζί με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Πελέ. Ωστόσο, αυτή η πιο πολυπόθητη διάκριση έχει πλέον πάρει τη θέση που της αρμόζει στα χέρια του Μέσι ,χάρη στο γεγονός ότι η Αργεντινή αναδείχθηκε νικήτρια στον πιο τρελό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όλων των εποχών.

Και ποιος να σχολιάσει το θρίλερ των έξι γκολ, τη διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε και όλους τους πανηγυρισμούς μετά τον αγώνα, καλύτερα από τον Πίτερ Ντρέρι; 

Ο 55χρονος Βρετανός σπίκερ, ο «ποιητής του ποδοσφαίρου» με τους ποιητικούς του μονολόγους να ζωγραφίζουν τα πιο τέλεια σκηνικά σε μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του κόσμου. Ο Ντρέρι έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα στο να ανεβάζει τις ήδη δραματικές στιγμές σε νέα ύψη λαμπρότητας μόνο με τα λόγια του, είτε πρόκειται για Champions League, Premier League ή Παγκόσμιο Κύπελλο.

Καθώς ο Μέσι έφτασε στο ζενίθ της ποδοσφαιρικής του καριέρας κρατώντας ψηλά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ο Ντρέρι έκανε πάλι το... θαύμα του. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι κάποια από τα μάγια του Βρετανού σπίκερ έγιναν viral στο πίσω μέρος του θριάμβου της Αργεντινής, ειδικά σε σχέση με τη στιγμή που ο Μέσι φίλησε το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Μοντιέλ... Αργεντινή και... πρωταθλητές του κόσμου. Και πάλι. Επιτέλους. Και το έθνος θα χορεύει ταγκό όλη τη νύχτα. Πριν από 36 χρόνια από τον Μαραντόνα και το Μεξικό, εδώ επιτέλους είναι το νέο πλήθος αθανάτων ενός έθνους. Ο  Μέσι θα είναι άγιος. Η Γαλλία αυτή τη φορά αρνήθηκε. Το μικρό αγόρι από το Ροζάριο, Σάντα Φε, μόλις ανέβηκε στον παράδεισο. Σκαρφαλώνει σε έναν δικό του γαλαξία. Έχει την κορυφαία στιγμή του και φυσικά δεν είναι μόνος», ήταν μερικά από τα συγκινητικά λόγια του.