Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είχε στήσει την τέλεια κομπίνα σε φάουλ της Άστον Βίλα (vid)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είχε στήσει την τέλεια κομπίνα σε φάουλ της Άστον Βίλα (vid)

Sportal newsroom 11:01 - 19.12.2022

Πριν το Μουντιάλ ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είχε πρωταγωνιστήσει σε φάουλ της Άστον Βίλα, λειτουργώντας ως προπονητής. Και κέρδισε την αποθέωση.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Αργεντινής στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022. Αναδείχτηκε, άλλωστε, κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης, ήταν εκεί όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν.

Ήταν εκεί στη φάση του 123' όταν ο Κόλο Μουανί βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά ο Μαρτίνες απλώθηκε και κράτησε το 3-3 στέλνοντας τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί που έπιασε κιόλας ένα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αγωνίζεται στην Premier League με τα χρώματα της Άστον Βίλα και λίγες μέρες πριν από το Μουντιάλ, σε ένα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν πρωταγωνιστής στη φάση που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Όχι σκοράροντας, αλλά βοηθώντας τους συμπαίκτες του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον Ντε Χέα.

Συγκεκριμένα, η Βίλα είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μαρτίνες ανέβηκε μέχρι τον χώρο του κέντρου και έδινε εντολές στους συμπαίκτες του που ήταν στο τοίχος για το που ακριβώς να σταθούν ώστε να κλείσουν το οπτικό πεδίο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Κίνηση που είχε αποτέλεσμα, αφού ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, έπειτα από την εκτέλεση του Ντιν.

Με τους συμπαίκτες του Μαρτίνες να τρέχουν προς το μέρος του προκειμένου να τον αποθεώσουν και να τον συγχαρούν. Για την ιστορία, η Άστον Βίλα άνοιξε το σκορ με εκείνο το φάουλ και τελικά επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δείτε το φάουλ