Η κρυφή επίσκεψη του Τζόκοβιτς στον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς
i

Μιχαΐλοβιτς και Τζόκοβιτς/ screenshot, via Twitter

Η κρυφή επίσκεψη του Τζόκοβιτς στον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Πάνος Μαλακτάρης • 16:25 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο εκλιπών Σέρβος άσσος αγαπήθηκε από πολλούς, ωστόσο η κίνηση του μεγάλου «Νόλε» ανέδειξε και το δικό του μεγαλείο για ακόμη μια φορά

Η κηδεία του «Μίχα» στη Ρώμη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, από απλούς φιλάθλους μέχρι ανθρώπους από το χώρο του ποδοσφαίρου και της πολιτικής. Όλοι ήθελαν να είναι εκεί στο ύστατο χαίρε του Σέρβου άσσου που χτυπήθηκε τόσο δυνατά από τη λευχαιμία, χάνοντας τελικά τη μάχη παρά τη γενναία του προσπάθεια μέχρι και την τελευταία στιγμή. 

Ένας αθλητής-σύμβολο της Σερβίας, ο παγκοσμίου φήμης κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, αρχικά παρακολούθησε δια ζώσης στο Κατάρ τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου τιμώντας τον Μιχαΐλοβιτς. Με ποιόν τρόπο διάλεξε να το κάνει αυτό; Με τον να εμφανιστεί με σηκωμένο το γιακά του, κάτι που σαφώς παρέπεμπε σε μια στυλιστική επιλογή που συνήθιζε ο Σίνισα, ειδικά όταν βρισκόταν στο γήπεδο. 

Ωστόσο αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό και διέρρευσε μόλις σήμερα, είναι η επίσκεψη που είχε κάνει ο Νόλε στον Μιχαΐλοβιτς στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο τελευταίος τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Τζόκοβιτς είχε μόλις κερδίσει το τουρνουά Masters του Τορίνο, όταν αποφάσισε να επισκεφθεί τον σε κρίσιμη κατάσταση συμπατριώτη του στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII του Μπέργκαμο.   

Εκεί όπως μαθαίνεται, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε να τον κάνει να νοιώσει λίγο καλύτερα και να χαμογελάσει, δείχνοντας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή πως το μεγαλείο ψυχής ενός αθλητή, ενός ανθρώπου, φαίνεται κυρίως εκτός γηπέδων. Καλοί οι τίτλοι, οι διακρίσεις, η καταξίωση, ωστόσο η πραγματική καταξίωση στα μάτια του κόσμου έρχεται από κάποιες ενέργειες σαν κι αυτή που έκανε ο Νόλε. Ένα μεγάλο μπράβο είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε εν προκειμένω.