Η Βένους Ουίλιαμς έλαβε wild card για το Αυστραλιανό open του 2023
i

Βένους Ουίλιαμς/ Screenshot, via Twitter

Η Βένους Ουίλιαμς έλαβε wild card για το Αυστραλιανό open του 2023

Πάνος Μαλακτάρης • 12:36 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

H κάτοχος 7 grand slam δεν δείχνει να σκοπεύει ακόμη να αποσυρθεί, λαμβάνοντας wild card για το μεγάλο τουρνουά που ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους

Μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που έχει δει η γενιά μας, η Αμερικανίδα Βένους Ουίλιαμς, κλείνει αισίως μια 25ετία στα τερέν, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της στη Μελβούρνη το μακρινό 1998. Η 42χρονη σούπερ σταρ έχει έκτοτε κατακτήσει ουσιαστικά ό,τι έχει βρεθεί στο διάβα της. 

Πάνω λοιπόν που η διόσκουρή της-και αδερφή της- Σερένα ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το τένις νωρίτερα μέσα στο χρόνο, η Βένους απεναντίας δείχνει να συνεχίζει να το απολαμβάνει. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα επιστρέψω στη Μελβούρνη το Γενάρη να αγωνιστώ στο open. Αγωνίζομαι εδώ για περισσότερα από 20 χρόνια και η τοπική κοινότητα πάντα με υποστηρίζει ολόψυχα. Θα είναι τιμή μου να αγωνιστώ ξανά μπροστά τους και ανυπομονώ να δημιουργήσω νέες εμπειρίες από το τουρνουά φέτος», δήλωσε σχετικά. 

Από μεριάς του ο διευθυντής Κρεγκ Τίλεϊ πρόσθεσε: «Η Βένους δεν είναι απλά μια απίστευτη παίκτρια και αγαπημένη του κοινού, αλλά και πρότυπο και ηγετική μορφή για το άθλημά μας, ποικιλοτρόπως. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την έχουμε ακόμα μια φορά κοντά μας σε λίγες μέρες»

Με το wild card που της δόθηκε θα μπορέσει να κάνει ακόμα μια προσπάθεια να κατακτήσει ένα από τα ελάχιστα grand slam που δεν έχει στη συλλογή της. Υπήρξε φιναλίστ του Αυστραλιανού open το 2003 και το 2007, χάνοντας ωστόσο και τις δύο φορές από την αδερφή της Σερένα.