Η Λειψία λύγισε τη Ντόρτμουντ και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου - Πρόκριση και για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Πρόκριση στον ημιτελικό για τη Λειψία.

Η Λειψία λύγισε τη Ντόρτμουντ και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου - Πρόκριση και για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Sportal newsroom 23:49 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 05.04.2023

Η Λειψία νίκησε 2-0 τη Ντόρτμουντ και συνεχίζει στα ημιτελικά στο Κύπελλο Γερμανίας. Η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου με το ίδιο σκορ απέκλεισε τη Νυρεμβέργη.

Η Λειψία θριάμβευσε στο Κύπελλο Γερμανίας.

Στο ντέρμπι του θεσμού λύγισε 2-0 τη Ντόρτμουντ και έτσι συνεχίζει στην ημιτελική φάση με τις Φράιμπουργκ, Στουτγκάρδη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.  

Ο Βέρνερ στο 22' έβαλε σε θέση οδηγού τη Λειψία, η οποία πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το σκορ, ενώ οι Βεστφαλοί αναζητούσαν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 97' η Ντόρτμουντ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-1 με τον Μάλεν και στο επόμενο λεπτό κέρδισε κόρνερ. Ανέβηκε ακόμα και ο τερματοφύλακας Κόμπελ στην περιοχή της Λειψίας. 

Οι γηπεδούχοι, όμως, έβγαλαν άμυνα και όχι μόνο αυτό. Στην αντεπίθεση και χωρίς γκολκίπερ ο Καμπλ έδωσε στον Όρμπαν κι αυτός σημείωσε το τελικό 2-0.

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας, πάντως, προκρίθηκε και ένας Έλληνας. Ο διεθνής Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με τη Νυρεμβέργη. Η Στουτγάρδη κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση με 1-0 με ένα γκολ του Μίλοτ στο 83'.