Η Μαρσέιγ την είχε... στημένη στον Γκαρσία

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Η Μαρσέιγ την είχε... στημένη στον Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 10:00 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 11.11.2023

Στην Μαρσέιγ είχαν από το καλοκαίρι παρακολουθήσει την υπόθεση του Γκαρσία, τον είδαν και στο ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον και τον είχαν "σημαδέψει" αφενός για να τον σταματήσουν, αφετέρου για να τον... κατασκοπεύσουν

Αν υπάρχει κάτι καθαρά ποδοσφαιρικά που έχει μείνει πολύ έντονο στην ΑΕΚ από το ματς με την Μαρσέιγ, είναι η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία. Ίσως το πιο έντονο απ' όλα, καθώς ο επιθετικός από το Τρινιντάντ αστοχεί σε μια φάση που θεωρητικά ήταν πανεύκολη για την ποιότητά του. Μάλιστα είναι μια φάση που για την ΑΕΚ ήταν καθοριστική, για την Μαρσέιγ ήταν και μια μικρή έκπληξη. Υπό την έννοια πως το είχαν προσέξει πολύ οι Γάλλοι, προκειμένου να περιορίσουν τον Γκαρσία. Για την ακρίβεια, τον Λιβάι τον είχαν από την Μαρσέιγ "σημαδεμένο". 

Αυτό που μας έλεγαν οι Γάλλοι ήδη από το πρώτο ματς στο Βελοντρόμ, όταν δεν είχε ταξιδέψει καν ο Γκαρσία, ήταν πως πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ για τον οποίο έγινε η μεγαλύτερη κουβέντα στην Μαρσέιγ από την κλήρωση και μετά. Είχαν παρακολουθήσει στην Μασσαλία όλο αυτό το σίριαλ που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι με το έντονο ενδιαφέρον της Λανς και την προσπάθεια που κατέβαλε να αποκτήσει τον Λιβάι. Έναν παίκτη που τον προόριζε για βασικό στην επίθεση. 

Επίσης στην Μαρσέιγ είχαν παρακολουθήσει και όσα έκανε ο Γκαρσία στο ματς με την Μπράιτον στην Αγγλία. Μπορεί τότε ο Λιβάι να μην σκόραρε, αλλά είχε κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και είχε χάσει δυο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Γι' αυτό και η Μαρσέιγ τώρα για το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, την είχε... στημένη στον Γκαρσία. Τον είχαν "σημαδέψει" καταρχάς για να μπορέσουν να τον εξουδετερώσουν. Να μην τον αφήσουν να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την δυναμική του. Και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, καθώς με εξαίρεση δυο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο δεύτερο, ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να απειλήσει. 

Το πανό για τον Μιχάλη που φτιάχτηκε στην Μασσαλία, ήρθε για πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια
EUROPA LEAGUE

22:46 - 10.11.2023

Το πανό για τον Μιχάλη που φτιάχτηκε στην Μασσαλία, ήρθε για πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το δώρο των οπαδών της Μαρσέιγ σ' αυτούς της ΑΕΚ, ήταν το πανό για τον Μιχάλη που έφτιαξαν και είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο Βελοντρόμ και από χθες βρίσκεται στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας

Επίσης ήθελαν στην Μαρσέιγ να παρακολουθήσουν εν δράσει και απέναντι στην ομάδα τους, έναν παίκτη για τον οποίο η Λανς το περασμένο καλοκαίρι έδωσε μεγάλη μάχη και μπόλικα χρήματα για να τον αποκτήσει. Ενώ στην πρώτη κατασκοπεία που είχαν κάνει στην ΑΕΚ, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής του είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Επομένως και για λόγους αγωνιστικούς και όχι μόνο, στην Μαρσέιγ είχαν τα μάτια τους στραμμένα πάνω στον Λιβάι στο ματς της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.