Η Μπάγερν Μονάχου «άρπαξε» 16χρονο ταλέντο της Ατλέτικο Μαδρίτης
i

Χαβιέ Φερνάντεθ Γκονθάλεθ / © FC Bayern

Η Μπάγερν Μονάχου «άρπαξε» 16χρονο ταλέντο της Ατλέτικο Μαδρίτης

Sportal newsroom 16:23 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 02.12.2022

Ο Χαβιέ Φερνάντεθ Γκονθάλεθ θα είναι παίκτης των Βαυαρών από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Τέτοιες ευκαιρίες η Μπάγερν Μονάχου συνήθως δεν τις χάνει. Δεν θα το έκανε ούτε τώρα. Είδε πως οι συνθήκες την ευνοούν και απέκτησε ένα ταλέντο με σπουδαία προοπτική για το μέλλον. Αυτός είναι ο Χαβιέ Φερνάντεθ Γκονθάλεθ, που έβγαλε τα «ροχιμπλάνκο» για να φορέσει τη φανέλα των Βαυαρών από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μπάγερν, ο 16χρονος μέσος θα υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο. 

Ο επικεφαλής των Ακαδημιών, Γιόχεν Σάουερ τόνισε χαρακτηριστικά πως «δουλέψαμε πολύ και σκληρά για αυτή τη συμφωνία, γι' αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που πείσαμε ένα μεγάλο ταλέντο να έρθει στην ομάδα μας. Ο Χαβιέ είναι ένα από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα της γενιάς του στη μεσαία γραμμή. Συνδυάζει τις τεχνικές δυνατότητες με τα φυσικά προσόντα και την ευφυΐα που απαιτεί το παιχνίδι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσει την αγωνιστική του ανάπτυξη μαζί μας, με φιλόδοξο και στοχευμένο τρόπο».

Ο Φερνάντεθ, ο οποίος γεννήθηκε στην Ουρένσε στις 28 Νοεμβρίου 2006, αγωνίστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Πέρασα υπέροχα στην Ατλέτι, τώρα ανυπομονώ πραγματικά να μπορέσω να κάνω τα επόμενα βήματά μου σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο 16χρονος μέσος.

Και το μέλλον θα δείξει πιο είναι το πραγματικό ταβάνι του Χαβιέ Φερνάντεθ Γκονθάλεθ, που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Θέλτα, πήγε στην Ατλέτικο, έγινε διεθνής με τις U16 & U17 της Ισπανίας και σε λίγες μέρες θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου.