Η πορεία της Μάντσεστερ Σίτι προς την δόξα: Οι «πολίτες» του Γκουαρδιόλα κυριάρχησαν στο φετινό Champions League (vids)
i

© manchester city fc

Η πορεία της Μάντσεστερ Σίτι προς την δόξα: Οι «πολίτες» του Γκουαρδιόλα κυριάρχησαν στο φετινό Champions League (vids)

Δημήτρης Χούπης 01:23 - 11.06.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τα δύσκολα εύκολα στην πορεία της μέχρι τον τελικό του Champions League και είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά το 1-0 επί της Ίντερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού και κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της και το μοναδικό που έλειπε από την τροπαιοθήκη της. Παράλληλα αυτό είναι και το τρίτο τρόπαιο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει δύο με την Μπαρτσελόνα

Τερμάτισε εύκολα πρώτη στον όμιλο

Σε όμιλο με Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Κοπεγχάγη η Μάντσεστερ Σίτι είχε εύκολο έργο και τερμάτισε πρώτη με 14 βαθμούς, πέντε πάνω από τη γερμανική ομάδα. Την πρώτη αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας της Σεβίλλης 4-0 και συνέχισε νικηφόρα, κερδίζοντας την Ντόρτμουντ 2-1 στο Etihad. Στην τρίτη αγωνιστική ήρθε ακόμα μία ευρεία νίκη, απέναντι στη δανική ομάδα, την οποία κέρδισε 5-0. 

Ο δεύτερος γύρος των ομίλων ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες. Η πρώτη ήρθε απέναντι στην Κοπεγχάγη (0-0), με τη Σίτι να παίζει με δέκα παίκτες. Η δεύτερη επίσης ήταν «λευκή» ισοπαλία αυτή τη φορά με την Ντόρτμουντ. Η φάση των ομίλων έκλεισε με νίκη απέναντι στη Σεβίλλη, την οποία κέρδισε 3-1. 

Διέσυρε τη Λειψία παρά το αρχικό «σοκ» στη φάση των «16»

Στην πρώτη φάση των νοκ άουτ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετώπισε τη Λειψία. Στο πρώτο ματς οι «ταύροι» έβαλα δύσκολα στη Σίτι, αποσπώντας την ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς της Γερμανίας. 

Στο δεύτερο όμως οι «πολίτες» διέσυραν τη Λειψία, την οποία κέρδισαν με το εμφατικό 7-0. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με πέντε γκολ και από ένα ο Γκιντογκάν και ο Ντε Μπρόινε ήταν οι σκόρερ.

Εμφατική απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου 

Ο Ρόντρι εκπλήρωσε το πεπρωμένο της Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

23:59 - 10.06.2023

Ο Ρόντρι εκπλήρωσε το πεπρωμένο της Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης (vid)

Στον «βασιλικό θρόνο» του Champions League κάθισε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας της Ίντερ με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Ρόντρι.

Εκεί που όλοι περίμεναν ότι θα δούμε ντέρμπι στους προημιτελικούς, η Σίτι είχε άλλη άποψη. Στο πρώτο παιχνίδι στο Μάντσεστερ οι «πολίτες» ήταν αποτελεσματικοί και επικράτησαν της Μπάγερν με 3-0 βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση. Στο δεύτερο παιχνίδι οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, το ματς έληξε ισόπαλο 1-1 και η Σίτι πέρασε στους «4». 

Κυρίαρχη απέναντι στη «βασίλισσα» 

Φτάνουμε στη φάση των «4 και η Σίτι αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία έδιναν την εντύπωση στον ποδοσφαιρικό κόσμο πως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα πάρει ακόμα μία πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, οι «πολίτες» ανέλαβαν δράση και διέλυσαν τη Ρεάλ. Το εμφατικό και κυριαρχικό 4-0 του Etihad έδωσε τη δεύτερη συμμετοχή της Σίτι στον τελικό του Champions League. 

To φινάλε είχε τρόπαιο

Η πορεία αυτή ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε το πρώτο Champions League, το οποίο μάλιστα συνδύασε με τρεμπλ. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να κερδίσει την Ίντερ το οποίο έκανε εν τέλει με σκορ 1-0. Ο άνθρωπος που ανέλαβε χρέη... σωτήρα ήταν ο Ρόντρι, ο οποίος με απίθανο σουτ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.