Η πρώτη φετινή ανατροπή του ΠΑΟΚ ήρθε στο κομβικότερο σημείο κι αποτέλεσε την έκτη και... φαρμακερή προσπάθεια

Άρης-ΠΑΟΚ

i

© Intime

Η πρώτη φετινή ανατροπή του ΠΑΟΚ ήρθε στο κομβικότερο σημείο κι αποτέλεσε την έκτη και... φαρμακερή προσπάθεια

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:00 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 21.03.2023

Η πρώτη ανατροπή της φετινής σεζόν, το κομβικό σημείο στο οποίο ήρθε και κράτησε τον ΠΑΟΚ ζωντανό και οι προηγούμενες πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη (1-2), στην πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League, πέρα από την τεράστια σημασία που αφορά το βαθμολογικό κομμάτι καθώς ο «Δικέφαλος» πλησίασε ακόμη περισσότερο προς την κορυφή, αποτέλεσε και την πρώτη ανατροπή της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Αν και ο Άρης πήρε νωρίς το προβάδισμα με τον Πάλμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν... τούμπα το ματς χάρη στα γκολ των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς.

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ με ανατροπή στο επεισοδιακό ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:15 - 19.03.2023

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ με ανατροπή στο επεισοδιακό ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης»

Ο Άρης προηγήθηκε με υπέροχο γκολ του Πάλμα και σπατάλησε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη-ανατροπή χάρη στα τέρματα των Σβαμπ και Ζβίκοβιτς. Ένταση σε κερκίδες και χορτάρι, αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου.

Αυτή ήταν η έκτη φορά τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα, κύπελλο κι Ευρώπη, όπου η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έμεινε πίσω στο σκορ, όμως σε καμία από τις προηγούμενες πέντε περιπτώσεις δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι πέντε περιπτώσεις που δεν ήρθε η ανατροπή:

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό-σοκ από τα προκριματικά του Conference League, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τη Λέφσκι Σόφιας σε διπλή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, οι Βούλγαροι επικράτησαν στο πρώτο ματς με 2-0, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας, το μόνο που κατάφεραν οι «ασπρόμαυροι» είναι να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Ντάντας (1-1). 

Οι «Θεσσαλονικείς» έμειναν πίσω στο σκορ και στα δύο ματς και δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή σε κανένα από αυτά, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός διοργάνωσης από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Στις 26 αγωνιστικές της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ μόλις δύο φορές κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να πάρει το τρίποντο της νίκης με ανατροπή.

Πιο αναλυτικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ την ένατη αγωνιστική της Stoiximan Super League, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ομάδα της Αρκαδίας. Στο συγκεκριμένο ματς, οι φιλοξενούμενοι πήραν ισχυρό προβάδισμα με 0-2, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο «OPAP ARENA» και γνώρισε την ήττα με 2-0, χωρίς να δείξει αντίδραση στο προβάδισμα της Ένωσης.

Στο Κύπελλο Ελλάδος, οι «Θεσσαλονικείς» βρίσκονται με το 1,5 πόδι στον τελικό για ακόμη μία χρονιά, ενώ στις πέντε αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα στον θεσμό για να φτάσουν μέχρι εδώ, έμειναν πίσω στο σκορ μόλις τη μία.

Συγκεκριμένα, στη ρεβάνς της Λεοφώρου για την προημιτελική φάση, ο Τσέριν άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, όμως ο Ολιβέιρα λίγο πριν το τέλος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ισοφάρισε σε 1-1 και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη ανατροπή της φετινής χρονιάς μπορεί να άργησε, όμως ήρθε ίσως στο πιο καθοριστικό σημείο, με τη μάχη της πρώτης τετράδας να αναμένεται αμφίρροπη μέχρι τέλους.