Η συγκλονιστική ομολογία του παγκόσμιου πρωταθλητή Άνχελ Κορέα - «Σκέφτηκα ότι θα πάω να βρω τον πατέρα μου, έπρεπε να ταϊσω τα εννέα αδέρφια μου»

Η συγκλονιστική ομολογία του παγκόσμιου πρωταθλητή Άνχελ Κορέα - «Σκέφτηκα ότι θα πάω να βρω τον πατέρα μου, έπρεπε να ταϊσω τα εννέα αδέρφια μου»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:19 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 16.07.2023

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής και άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης Άνχελ Κορέα αναφέρθηκε στη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του και στην απώλεια του πατέρα του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα εννέα του αδέρφια.

Ο δρόμος στη ζωή του Άνχελ Κορέα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός κάνει σπουδαία καριέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ πριν μερικούς μήνες ήταν μέλος της παρέας του Μέσι, που πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Μέχρι να φτάσει εδώ, όμως, χρειάστηκε να περάσει πολλά. Κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό του ότι θα φύγει από τη ζωή και θα συναντήσει τον πατέρα του, τον οποίο έχασε σε πολύ μικρή ηλικία.

Το 2014, ο Κορέα, ο οποίος προήλθε από την Ακαδημία της Σαν Λορέντζο, ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο και να υπογράψει συμβόλαιο με την Ατλέτικο σε ηλικία μόλις 18 ετών. Οι γιατροί διαπίστωσαν έναν όγκο στην καρδιά του και τον ενημέρωσαν ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε μικροχειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Αυτό δεν του επέτρεψε να παίξει στον ημιτελικό και στον τελικό του Copa Libertadores με την Ciclón (κυκλώνας όπως είναι το παρατσούκλι της Σαν Λορέντζο).

«Εκείνη την εποχή η απώλεια του πατέρα μου και του αδερφού μου ήταν πολύ πρόσφατα και η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα. «Αν όλα πάνε στραβά, πάω να βρω τον πατέρα μου, μου λείπει πολύ. Αν όλα πάνε καλά, θέλω να γίνω ξανά ποδοσφαιριστής. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν αυτά τα δύο πράγματα», είπε σε συνέντευξη στη Marca.

Ο Κορέα είπε επίσης: «Ήταν πολύ σκληρό στα 18 μου. Φτάνοντας στην Ευρώπη για πρώτη φορά, δεν είχα φύγει από την Αργεντινή. Ήταν ένα χτύπημα. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που άκουσα στον ιατρικό έλεγχο, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά, μπόρεσα να προπονηθώ και να νιώσω ποδοσφαιριστής μετά από λίγους μήνες. Έχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης στην Ατλέτικο που με φρόντισε» .

Όταν έκανε την επέμβαση σκέφτηκε το Ροζάριο: «Μου έλειψαν να ζω τα πράγματα που ζούσα ως αγόρι, να επιστρέφω στη γειτονιά. Έτσι πήγα εκεί για να θυμηθώ όλα αυτά και να γεμίσω τις μπαταρίες μου για να ξεκινήσω μια δυνατή χρονιά. Έπρεπε να πάω να δω τη γιαγιά μου, να δω την αλάνα όπου έπαιζα. Στην πλατεία όταν ήμουν παιδί. Έπρεπε να το νιώσω ξανά και η αλήθεια είναι ότι μου έκανε πολύ καλό».

Ο Κορέα θυμήθηκε ότι έπαιζε πάντα μπάλα με τους φίλους του και ότι περνούσε ώρες στο δρόμο: «Πάντα έχω την εικόνα του μπαμπά μου που περνούσε και με έβλεπε να παίζω. Έχω τη δυνατότητα να το θυμάμαι, γιατί τον έχασα όταν ήμουν δέκα χρονών, αλλά ευτυχώς έχω καλή μνήμη. Αυτά που μου συνέβησαν δεν είναι φυσιολογικά για ένα αγόρι. Έπρεπε να μεγαλώσω και ταυτόχρονα να γίνω δυνατός. Εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα, δεν το συνειδητοποίησα, ήμουν αθώος. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο για μένα ήταν ότι τα λίγα που με πλήρωσαν για να παίξω μπάλα τα έδωσα στη μαμά μου για να ταΐσει τα εννέα αδέρφια μου. Ήμασταν δέκα παιδιά. Αυτό με έκανε χαρούμενο, να βοηθάω τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου».

«Τα έβαλα με τον Σιμεόνε»

Ο Αργεντινός άσος έχει απωθημένο την κατάκτηση του Champions League. Στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2016 δεν χρησιμοποιήθηκε (η Ατλέτικο έχασε στα πέναλτι) και σχολίασε: «Τα είχα με τον Σιμεόνε επειδή δεν με έβαλε. Είχα προετοιμαστεί για εκείνον τον τελικό. Ήμουν έτοιμος να μπω, αλλά ισοφαρίσαμε και δεν με έβαλε μέσα. Μετά χάσαμε στα πέναλτι, ήμουν πολύ θυμωμένος. Ήθελα να βοηθήσω. Σκέφτηκα τότε να φύγω. Έχω καλή σχέση, πλέον με τον Σιμεόνε, όπως έχει με όλους. Δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με κανέναν παίκτη. Υπερασπίζεται μόνο τη φανέλα της Ατλέτικο» .