Η ώρα της επιστροφής του Γκατσίνοβιτς στην ενδεκάδα και του πρωταθλήματος
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

Η ώρα της επιστροφής του Γκατσίνοβιτς στην ενδεκάδα και του πρωταθλήματος

Κώστας Τσίλης 08:16 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:16 - 25.02.2023

Σύμφωνα μ' αυτά που δοκίμασε ο Αλμέιδα στην τελευταία προπόνηση, ο Γκατσίνοβιτς επιστρέφει στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και για το πρωτάθλημα

Είναι γεγονός πως ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την αρχή της σεζόν είχε δείξει πως είναι από τους πιο κομβικούς, ίσως και ο πιο κομβικός παίκτης της φετινής ΑΕΚ. Επίσης είναι γεγονός, πως έστω και αν κατάφερε να το ξεπεράσει πολύ γρηγορότερα απ' ότι υπολογιζόταν αρχικά, ο Σέρβος χαφ πέρασε μια σημαντική περιπέτεια που είχε μέσα και χειρουργείο. Ως εκ τούτου η επιστροφή του εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωτικό να γίνει σταδιακά και όχι απότομα. 

Στο μυαλό της ΑΕΚ μόνο ο Αστέρας, στο πλάνο του Αλμέιδα και η ρεβάνς στο Φάληρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:18 - 24.02.2023

Στο μυαλό της ΑΕΚ μόνο ο Αστέρας, στο πλάνο του Αλμέιδα και η ρεβάνς στο Φάληρο

Ο Αλμέιδα θέλει όλους τους παίκτες της ΑΕΚ συγκεντρωμένους μόνο στο αυριανό ματς με τον Αστέρα, όμως στο αγωνιστικό του πλάνο υπάρχει και η ρεβάνς του κυπέλλου με Ολυμπιακό

Από τα τέλη Γενάρη που ο Γκατσίνοβιτς τέθηκε ξανά στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σ' όλα τα ματς. Βασικός όμως, ήταν μόνο στα παιχνίδια κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό. Όπως φάνηκε ωστόσο από τις δοκιμές που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός στην χθεσινή προπόνηση, ο Σέρβος χαφ στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, θα βρεθεί και στην ενδεκάδα του... πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά μετά τις 13 Νοέμβρη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Γκατσίνοβιτς θα πάρει την θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ και ο Ορμπελίν Πινέδα θα μετακινηθεί στον άξονα δίπλα στον Γενς Γιόνσον. Είναι κάτι που φυσικά ο Αλμέιδα το είχε στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή που ο Σέρβος χαφ επέστρεψε. Άλλωστε δικό του δημιούργημα είναι αυτό το σχήμα. Ωστόσο πιθανότατα η απουσία του Σιμάνσκι λόγω τιμωρίας, αλλά και η εικόνα στην Τούμπα, ίσως να έπαιξαν τον ρόλο τους στην απόφαση του Αργεντινού τεχνικού. 

Προφανώς και αυτή η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς έχει σημασία όχι μόνο για όσα μπορεί να πάρει η ΑΕΚ στο επιθετικό της παιχνίδι στο σημερινό ματς με τον Αστέρα, αλλά γενικώς για την δύσκολη και κρίσιμη συνέχεια μέχρι και το φινάλε της σεζόν. Ο Σέρβος χαφ βλέπετε, μετρά ήδη πέντε γκολ και πέντε ασίστ, αλλά είναι και παίκτης πολύ κομβικός για το αγωνιστικό μοντέλο της φετινής ΑΕΚ.