Η ζωή χωρίς τον Τεν Χαχ είναι εφιάλτης στον Άγιαξ - Αλλος «Αίαντας» χωρίς τον Ολλανδό (vid)

Έρικ Τεν Χαχ

i

Ερικ Τεν Χαχ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Η ζωή χωρίς τον Τεν Χαχ είναι εφιάλτης στον Άγιαξ - Αλλος «Αίαντας» χωρίς τον Ολλανδό (vid)

Κώστας Τόπας 15:45 - 23.01.2023

Μετά την αποχώρηση του Έρικ Τεν Χαχ, ο Άλφρεντ Σρέντερ δεν φαίνεται πως έχει καταφέρει να συνεχίσει το έργο του Ολλανδού τεχνικού στον Άγιαξ, ο οποίος συνεχίζει κι απογοητεύει στο πρωτάθλημα.

Ο Τεν Χαχ, ο οποίος δεσμεύεται πλέον μέχρι το 2025 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποχώρησε από τον Άγιαξ μετά από πέντε σεζόν που ήταν επικεφαλής για να διαδεχτεί τον προσωρινό προπονητή Ραλφ Ράνγκνικ στο «Ολντ Τράφορντ» το περασμένο καλοκαίρι. 

Ο 52χρονος Ολλανδός κατά την θητεία του στον «Αίαντα» κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε τρεις τίτλους στην Eredivisie και σε κατακτήσει δύο Κυπέλλων Ολλανδίας. Οπως επίσης, υπό την καθοδήγηση του Έριξ Τεν Χαχ χάραξε σπουδαία πορεία στο Champions League τη σεζόν 2018-19, με την ολλανδική ομάδα να αποκλείεται στα ημιτελικά από την Τότεναμ.

Πλέον τα ηνία του Άγιαξ έχει αναλάβει ο Άλφρεντ Σρέντερ, ο οποίος βλέπει πως είναι αδύνατον να διατηρήσει σε ράγες πρωταθλητισμού την ομάδα του. Οπως επίσης δυσκολεύτηκε να έχει άμεσο αντίκτυπο στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής και έχει κάνει τους οπαδούς να ανησυχούν για τη φόρμα της ομάδας τους, τις τελευταίες εβδομάδες.

Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας απέχει πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Φέγενορντ, ούσα στην πέμπτη θέση με 33 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον ο Άγιαξ μετράει έξι ματς χωρίς νικηφόρο αποτέλεσμα. Μία πορεία που ενδεχομένως δεν θα φαντάζονταν οι οπαδοί της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Έρικ Τεν Χαχ για το «Θέατρο των Ονείρων».