Ήττα για τον ΠΑΟΚ Β από τον Ηρακλή, με παράπονα για τη διαιτησία
i

Ηρακλής / ©intime

Ήττα για τον ΠΑΟΚ Β από τον Ηρακλή, με παράπονα για τη διαιτησία

Μάνος Τσαλγατίδης 16:00 - 21.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 21.01.2023

Ο κακός ΠΑΟΚ Β ηττήθηκε από τον ΠΟΤ Ηρακλή με 0-1, έχοντας πολλά παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Λάμπρο Μπεκιάρη, για μη αποβολή του Κωστούλα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε ένα σχήμα χωρίς καθαρό επιθετικό, με σκοπό να χτυπήσει την ταχύτητα, με το πλάνο ωστόσο να μην του βγαίνει.

Σε αυτό συνετέλεσε και το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, αφού μόλις στο 5' ο ΠΟΤ Ηρακλής προηγήθηκε. Ο Γιουπιτάνα ξέφυγε της προσοχής της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ Β και εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Βιτλή για να γράψει με κεφαλιά από την καρδιά της μικρής περιοχής. Αυτό «σόκαρε» τους «ασπρόμαυρους» που δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια αντίδραση, σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Ωστόσο μια φάση θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες, όταν στο 26' ο Κωστούλας έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Τασιούρα, με τον Λάμπρο Μπεκιάρη να τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα. 

Απόφαση του ρέφερι από την Καρδίτσα που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «Δικέφαλου», που θεωρούν πως έπρεπε να βγει απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ηρακλή. Υποστηρίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση οι ισορροπίες θα άλλαζαν άρδην στο ματς.

Η εικόνα της αναμέτρησης μέχρι το τέλος δεν άλλαξε, και παρά την παρέμβαση του Πάμπλο Γκαρσία στο 32', περνώντας τον Γρόσδη στη θέση του Κιτσάκη. Ο ΠΟΤ Ηρακλής συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, με τον Μπαλωμένο να φωνάζει «παρών» όπου χρειάστηκε, με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό «STOP» σε ανάποδο ψαλίδι στο 40'.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ Β είχε να αντιπαρατάξει μια πολύ καλή στιγμή με τον Τασιούρα, που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, αφού έφυγε ελάχιστα έξω μετά από κόντρα, και μοιραία το σκορ του πρώτου μέρους ήταν το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στο παιχνίδι τον Στέφανο Τζίμα, αντί του Οδυσσέα Σπυρίδη, σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, με ξεκάθαρο στόχο την ισοφάριση.

Η παρουσία του Τζίμα στον αγωνιστικό χώρο έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ Β, που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος για να διεκδικήσει την ισοφάριση, αλλά η «καθαρή» ευκαιρία δεν ερχόταν. Αντιθέτως, ο Ηρακλής βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου μέρους με τον Τόμας, ο Μπαλωμένο ωστόσο να τον σταματά σε τετ α τετ στο 65'.

Ο ΠΑΟΚ Β λίγο νωρίτερα είχε βρει τη δική του καλή στιγμή μετά από γύρισμα του Σμυρλή και κεφαλιά του Τζίμα, η οποία πέρασε λίγο έξω. Ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Σμυρλή μετά από γύρισμα του Τζίμα αυτή τη φορά, να περνάει έξω, στο 73'.

Οι γηπεδούχοι με το σκορ υπέρ τους προσπάθησαν να «σβήσουν» το παιχνίδι, ωστόσο θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι δύο τερμάτων στο 83', όταν ο Μπαλωμένος ήταν ξανά εκεί, για να σταματήσει πλασέ του Βιτλή.

Κάπως έτσι ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του ΠΑΟΚ Β, με τον Δικέφαλο να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τασιούρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ηρακλής (Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Κωστούλας, Βιτλής, Τότσκα (71′ Κουντουριώτης), Σίλβα, Πατράλης (87′ Δόρης), Γιουμπιτάνα (87′ Κόκκορης), Τόμας, Άλεξιτς (81′ Παπαστεριανός).

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τσοπούρογλου, Κιτσάκης (32′ Γρόσδης), Μιχαηλίδης, Μορικέλι (81′ Παναγιώτου), Ουεντραόγκο, Γιαξής (81′ Βασιλειάδης), Τασιούρας, Σπυρίδης (46′ Τζίμας), Σπυράκος (63′ Σμυρλ΄ής), Μπράντονιτς