Η ΑΕΚ κλώτσησε την ευρωπαϊκή της ευκαιρία, μέσα στο «κάστρο» της

Η ΑΕΚ κλώτσησε την ευρωπαϊκή της ευκαιρία, μέσα στο «κάστρο» της

Κώστας Τσίλης 15:50 - 15.12.2023

Μπορεί η ΑΕΚ να αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο Conference, χάνοντας με 3-1 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, όμως την ευρωπαϊκή της ευκαιρία την έχασε από την αστοχία της στα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Για την ΑΕΚ που φέτος επέστρεψε δριμύτερη σε ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, προφανώς το ταμείο είναι συν ακόμα και παρά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια. Από την άλλη μεριά, το γεγονός πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε με την εικόνα της μέσα στο γήπεδο, πως είχε την δυναμική για να πάει μακριά στο φετινό της ευρωπαϊκό ταξίδι, δεδομένα αφήνει μια πίκρα. Και είναι δεδομένο, πως όταν ο Αργεντινός τεχνικός και οι παίκτες του, κοιτάξουν ξανά πίσω σ' όσα έχουν συμβεί, θα διαπιστώσουν πως η ευρωπαϊκή ευκαιρία, δεν χάθηκε στο Άμστερνταμ, Την "κλώτσησαν" μέσα στο "κάστρο" τους. 

Δεν ταιριάζει το μαύρο, σ’ αυτή την ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:03 - 15.12.2023

Δεν ταιριάζει το μαύρο, σ’ αυτή την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πλήρωσε πανάκριβα και τις ευκαιρίες που έχασε και τις ευκαιρίες που έδωσε στον Άγιαξ στον "τελικό" του Άμστερνταμ, αλλά όταν καταλαγιάσει η αντάρα του αποκλεισμού, θα μείνει η ανάκτηση της χαμένης ευρωπαϊκής ταυτότητας - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Η ΑΕΚ στα τρία ματς του ομίλου του Europa League, δεν έκανε νίκη μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και μιλάμε για μια έδρα που πέρυσι χρειάστηκε να φτάσει Μάρτης για να χάσει η ΑΕΚ τους πρώτους της βαθμούς. Κάποιος βέβαια θα σκεφτεί πως είναι άλλο πράγμα η Ευρώπη και άλλο η Ελλάδα. Όμως η ΑΕΚ ακόμα και στα ευρωπαϊκά της ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπαιξε κυριαρχικό παιχνίδι και ήταν σ' όλα καλύτερη από τον αντίπαλό της. Κυρίως, έκανε σ' όλα τα ένα τσουβάλι τελικές προσπάθειες. Το σύνολο 46 σε τρία ματς. "Κλώτσησε" όμως και με τον Άγιαξ και με την Μπράιτον, ασύλληπτες ευκαιρίες για να σκοράρει. 

Το τετ α τετ του Γιόνσον με τον Άγιαξ ή το δοκάρι του Τσούμπερ με την Μπράιτον, θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν δώσει στην ΑΕΚ πολλούς περισσότερους βαθμούς. Και να μην χρειαζόταν καν να πάρει χαρακτήρα τελικού, το χθεσινό παιχνίδι στο Άμστερνταμ. Μάλιστα αυτό που και ο Αλμέιδα και οι παίκτες του, φέρουν περισσότερο βαρέως από κάθε τι άλλο, είναι πως οι ευκαιρίες που πετάχτηκαν πολύ εύκολα, στοίχισαν ακόμα και την παρουσία στους ομίλους του Champions League. Σ' εκείνη την ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Αντβέρπ τέλη του Αυγούστου. 

Μακριά από το "κάστρο" της, η ΑΕΚ φέτος κέρδισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κέρδισε την Μπράιτον και στα ματς με την Μαρσέιγ και τον Άγιαξ και σκόραρε και έχασε για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με την αστοχία της. Ωστόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έκανε μόνο δυο ισοπαλίες, με Ντιναμο και με Άγιαξ, ενώ η εικόνα της σ' όλα τα παιχνίδια αλλά και οι τελικές προσπάθειες που έβγαλε, ήταν για πολύ καλύτερα αποτελέσματα.