Η απίθανη ενέργεια του Μουρίνιο που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη: «Μπες μέσα, αυτό είναι για το γάλα των παιδιών σου»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

© PrtScr

Η απίθανη ενέργεια του Μουρίνιο που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη: «Μπες μέσα, αυτό είναι για το γάλα των παιδιών σου»

Γιάννης Λιβανός • 20:20 - 15.01.2024

Ο Πορτογάλος προπονητής Ζοσέ Μουρίνιο επαινείται συχνά από τους παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του, λόγω της εξαιρετικής σχέσης που έχουν μαζί του, και η ιστορία του πρώην ποδοσφαιριστή της Πόρτο, Καντίντο Κόστα έρχεται να επιβεβαιώσει το παραπάνω.

Ο Καντίντο Κόστα και ο Μουρίνιο ήταν μαζί στην Πόρτο από το 2002 έως το 2004, αν και ο Πορτογάλος μπακ πέρασε κάποιο διάστημα ως δανεικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ και στην Ντέρμπι Κάουντι.

Την εποχή  που ο Κόστα φορούσε τη φανέλα «των δράκων», συνέβη ένα περιστατικό, στο οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο τον «κέρδισε» για πάντα. Ο Καντίντο Κόστα λοιπόν εξιστόρησε κάτι που του είχε πει ο Πορτογάλος προπονητής: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου ο Ραφαέλ, ήμουν στο νοσοκομείο για τον τοκετό και λίγες ώρες αργότερα παίζαμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Εσπανιόλ. Κι ενώ έμεναν δύο λεπτά για το παιχνίδι, ο Μουρίνιο με κάλεσε να μπω στον αγωνιστικό χώρο. Με έπιασε ελαφρά από τον λαιμό, άπλωσε το χέρι του σαν να μου έλεγε κάτι για το παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, έδειχνε το χορτάρι του γηπέδου και μου έλεγε: «Αυτό είναι για το γάλα σου, για το παιδί. Το αξίζεις, είσαι καλός άνθρωπος».

Ο Καντίντο Κόστα κατάλαβε αρκετά  αργότερα τι υποδήλωνε η κίνηση αυτή του Μουρίνιο, λέγοντας:  «Μπήκα στο παιχνίδι, δεν άγγιξα καν την μπάλα και το ματς τελείωσε. Μετά το παιχνίδι κατάλαβα τι έκανε για μένα. Έλαβα ένα πλήρες πριμ από τον σύλλογο για την ευρωπαϊκή μας απόδοση, παρόλο που δεν έκανα τίποτα. Ο Μουρίνιο δεν με έκανε πλούσιο τότε, αλλά με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα.

Η διοίκηση της Ρόμα εξετάζει να απολύσει τον Μουρίνιο - Φαβορί για τον πάγκο ο Ντε Ρόσι
SERIE A

11:48 - 15.01.2024

Η διοίκηση της Ρόμα εξετάζει να απολύσει τον Μουρίνιο - Φαβορί για τον πάγκο ο Ντε Ρόσι

Οι ιδιοκτήτες της Ρόμα είναι δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της ομάδας υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο και θα μπορούσαν να απολύσουν τον Πορτογάλο προπονητή, αντικαθιστώντας τον με τον θρύλο της ομάδας, Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Σήμερα ο Καντίντο εργάζεται ως δημοσιογράφος, ενώ ο Μουρίνιο είναι προπονητής της Ρόμα, όπου τον τελευταίο καιρό δέχεται τρομερή πίεση, με την καρέκλα του να «τρίζει» και τα σενάρια περί αντικατάστασης του να «φουντώνουν».