Η ΔΕΑΒ κλείνει την Τούμπα για την κροτίδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Τούμπα

i

© Intime

Η ΔΕΑΒ κλείνει την Τούμπα για την κροτίδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Μάνος Τσαλγατίδης 12:28 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 22.02.2024

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για το γεγονός και αναμένεται να αντιδράσει.

Μετά από ενημέρωση που ήρθε πριν από λίγο από την ΔΕΑΒ, ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού της έδρας για την κροτίδα που «πυροδοτήθηκε στην κερκίδα» όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αυστηροποιηθεί οι κανόνες γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και σύμφωνα με αυτά το να ανάψει πυρσός και να πέσει κροτίδα σημαίνει πως την επόμενη αγωνιστική θα πρέπει να κλείνει το γήπεδο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάντως δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς θα προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να βρει το δίκιο του αναφορικά με την υπόθεση. Άξιο αναφοράς είναι πως σύντομα οι «ασπρόμαυροι» θα εκδώσουν ανακοίνωση επί του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία  θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της τριών (3) κροτίδων στην κερκίδα και δύο, γεμάτων σε περιεχόμενο, μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, που διεξήχθη στις 18/02/2024 στην Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα της Super League.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν, κατά δέσμια αρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς την επιβολή της ποινής:

 α/ στην από 19/02/2024 αναφορά συμβάντων του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

β/ στην από 20/02/2024 υποβλητική αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) προς τον κ. Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης

γ/ στην από 20/02/2024 συμπληρωματική αναφορά της ίδιας Υποδιεύθυνσης

δ/ στις από 19/02/2024 Εκθέσεις των Παρατηρητών της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, αντίστοιχα“, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση».

Πρέπει να σημειωθεί πως ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ που τιμώρησε τον ΠΑΟΚ είναι δηλωμένος Παναθηναϊκός και δεν το κρύβει μάλιστα στα social media...