O Ντεσπόντοφ είχε 81,2% στα πέναλτι μέχρι τη Λεωφόρο - Ήταν το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

© Intime

O Ντεσπόντοφ είχε 81,2% στα πέναλτι μέχρι τη Λεωφόρο - Ήταν το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Στέλιος Βαρδάκης 11:12 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 22.02.2024

Ένα εντυπωσιακό ποσοστό που έφτανε το 81,25% ευστοχία στα πέναλτι είχε μέχρι χθες ο Ντεσπόντοφ, ο οποίος αν ευστοχούσε στο δικό του θα έδινε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ αντί του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που... έσπασε καρδιές καθώς χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να αναδείξει τον νικητή.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ ήταν αδιαμφησβήτητα ο Ντραγκόβσκι, ο οποίος απέκρουσε σε τρεις περιπτώσεις πέναλτι των παικτών του ΠΑΟΚ.

Το Twitter αποθεώνει τον Ντραγκόβσκι: «Σούπερμαν, Θεός, ψυχάρα»

Το Twitter αποθεώνει τον Ντραγκόβσκι: «Σούπερμαν, Θεός, ψυχάρα»

Τα αποθεωτικά σχόλια για τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι στο «Χ» (τέως Twitter) μετά τις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι που έστειλαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, για τον ΠΑΟΚ μοιραίος ήταν ο Αλί Σαμάτα που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα άουτ και με αυτό το τρόπο οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την πρόκριση.

Πριν όμως από την εκτέλεση πέναλτι του Σαμάτα, η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τρεις ευκαιρίες να πάρει η ίδια την πρόκριση αν ευστοχούσε, ωστόσο οι Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Γιόνι Ότο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Πολωνό τερματοφύλακα του τριφυλλιού.

Το εντυπωσιακό όμως έγκειται στην περίπτωση του Βούλγαρου εξτρέμ. Συγκεκριμένα, πριν από το χθεσινό ματς ο Ντεσπόντοφ είχε εκτελέσει 16 πέναλτι έως τώρα στην καριέρα του έχοντας ευστοχήσει στα 13 από αυτά. Ποσοστό δηλαδή που φτάνει το εντυπωσιακό 81,25%.

Μάλιστα, οι δύο από τις τρεις περιπτώσεις που δεν έχει ευστοχήσει σε πέναλτι αφορούν την φετινή σεζόν. Αρχικά, στο ματς για τα προκριματικά του Champions League της Λουντογκόρετς κόντρα στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας είχε κληθεί να εκτελέσει πέναλτι που είχε κερδίσει η βουλγαρική ομάδα στην τελευταία φάση του αγώνα όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα και την πρόκριση την πανηγύρισαν οι Σλοβένοι.

Το δεύτερο, αφορούσε αγώνα εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2024 και την ήττα της Βουλγαρίας κόντρα στο Μαυροβούνιο με 2-1. Ο Ντεσπόντοφ έχασε πέναλτι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-0 υπέρ του Μαυροβουνίου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να το κάνει για τον Δικέφαλο του Βορρά, χωρίς όμως να έχει θετική κατάληξη για τον ίδιο και την ομάδα του. Το συγκεκριμένο ποσοστό πάντως, δεν είναι καθόλου αμελητέο, πράγμα που δείχνει πόσο δύσκολη και σημαντική ήταν η απόκρουση του Ντραγκόβσκι.