Τα πάντα για τον Ντραγκόβσκι: Πόσα αμείβεται ετησίως ο Πολωνός και η ρήτρα που πρέπει να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει

Τα πάντα για τον Ντραγκόβσκι: Πόσα αμείβεται ετησίως ο Πολωνός και η ρήτρα που πρέπει να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:31 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 22.02.2024

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ αποκρούοντας τρία πέναλτι. Με την επόμενη σκέψη αυτόματα να πηγαίνει στις προϋποθέσεις για την παραμονή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Το Sportal έχει τις απαντήσεις.

Από την εποχή του ανεπανάληπτου Γιόζεφ Βάντσικ, ένας τερματοφύλακας από την Πολωνία είχε να μετατραπεί σε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Τριφυλλιού. Από το βράδυ της Τετάρτης, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι ήρθε για να καλύψει το κενό! 

Ο Πολωνός γκολκίπερ ήταν ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Γιατί πριν το τελευταίο χαμένο πέναλτι του Σαμάτα, ο 26χρονος άσσος απέκρουσε τρεις εκτελέσεις τον «ασπρόμαυρων»: των Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Ότο. 

Όλες ήταν «matchball» με την κυριολεκτική έννοια του όρου... Έμπαιναν, τελείωνε η ιστορία. Με τις αποκρούσεις του ο Ντραγκόβσκι κράτησε τους «πράσινους» ζωντανούς. Για να ολοκληρώσει τη δουλειά ο Σένκεφελντ και ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ, Σαμάτα.

Ο Ντραγκόβσκι βρέθηκε στο επίκεντρο της αποθέωσης μετά το συγκλονιστικό φινάλε. Παίκτες και άνθρωποι του Τριφυλλιού έπεσαν πάνω του, ενώ η εξέδρα παραληρούσε φωνάζοντας το όνομά του...

Δεν συμβαίνει συχνά και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ένας δανεικός ποδοσφαιριστής να προλάβει να σφραγίσει μία τόσο σημαντική επιτυχία της ομάδας του και να συνδεθεί με τον κόσμο. Γιατί ακριβώς αυτό κατάφερε ο Ντραγκόβσκι!

Ο Πολωνός τερματοφύλακας ανήκει στην ιταλική Σπέτσια και παραχωρήθηκε με εξάμηνο δανεισμό στον Παναθηναϊκό. Πάντως, υπάρχει τρόπος για να παραμείνει ο παίκτης στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Παναθηναϊκός διατηρεί οψιόν αγοράς 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, συν άλλες 500 χιλιάδες ευρώ υπό τη μορφή μπόνους.

Ντραγκόβσκι, τι μας (τους) έκανες;

Ντραγκόβσκι, τι μας (τους) έκανες;

Με το ποδόσφαιρο θα ασχοληθούμε από την Πέμπτη! Γιατί απόψε ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία ανέλπιστη πρόκριση και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου! Σε ένα βράδυ που το άθλημα μας χάρισε πρωτόγνωρα συναισθήματα!

Ο Ντραγκόβσκι έχει συμφωνήσει προκαταβολικά για συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027, εφόσον το Τριφύλλι αγοράσει τα δικαιώματα του. Εξυπακούεται ότι το αντίτιμο δεν είναι μικρό, τόσο για την ελληνική πραγματικότητα, όσο και για το κόστος ενός γκολκίπερ. 

H πληροφορία που δεν έχει διαρρεύσει, σχετίζεται με τις ετήσιες αποδοχές του Πολωνού. Από τη Σπέτσια ο Ντραγκόβσκι πληρώνεται με περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, που αυξάνεται πολύ με τα πριμ επίτευξης στόζων. Διότι εκτός από την έλλειψη κινήτρου στη Serie B, o «Ντράγκο» στοιχίζει πολύ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ακριβό το συνολικό «πακέτο», παρόλα αυτά, εκ των προτέρων τίποτα δεν αποκλείεται.

Επικός Σπόραρ: «Ντραγκόφσκι ευχαριστώ που μου έσωσες τον... κ@λο

Επικός Σπόραρ: «Ντραγκόφσκι ευχαριστώ που μου έσωσες τον... κ@λο

Ο Σπόραρ αστόχησε στο πρώτο πέναλτι του Παναθηναϊκού, όμως τελικά οι πράσινοι πήραν την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να κάνει ένα... επικό στόρι προκειμένου να ευχαριστήσει τον Ντραγκόφσκι που έγινε ο ήρωας του ημιτελικού ανάμεσα στους πράσινους και τον δικέφαλο του βορρά.

Μία σημαντική παράμετρος για την παραμονή του Ντραγκόβσκι στην Αθήνα συνιστά ο Φατίχ Τερίμ. Αν ο Τούρκος συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αλαφούζο για την επόμενη σεζόν (όπως προβλέπει η συμφωνία τους) τότε θα αναζητηθεί η φόρμουλα για την απόκτηση του 26χρονου τερματοφύλακα.

Άλλωστε ο Τερίμ προριζε εξ αρχής των Ντραγόβσκι για βασικό στην ενδεκάδα και τον χρησιμοποίησε αμέσως στη θέση του Γιούρι Λοντίγκιν. Άρα, ο Τούρκος προπονητής έχει άποψη γιατί τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή του και αναμένεται να εισηγηθεί θετικά για την αγορά του...