Η επιλογή του Αλμέιδα να δώσει γάντια βασικού στον Αθανασιάδη στο ΑΕΚ - Άρης, είχε ξεκάθαρο μήνυμα
i

Γιώργος Αθανασιάδης/©intime

Η επιλογή του Αλμέιδα να δώσει γάντια βασικού στον Αθανασιάδη στο ΑΕΚ - Άρης, είχε ξεκάθαρο μήνυμα

Κώστας Τσίλης 17:14 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 11.01.2024

Ο Αλμέιδα έδειξε πως η ΑΕΚ στηρίζει τον Αθανασιάδη και ως εκ τούτου οποιαδήποτε μεταγραφική κουβέντα για την θέση του τερματοφύλακα, μετατίθεται για το καλοκαίρι

Είναι αλήθεια πως το λάθος που έκανε ο Γιώργος Αθανασιάδης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς με τον Πανσερραϊκό και υποχρέωσε την ΑΕΚ σε αναπάντεχη απώλεια δυο βαθμών, έβαλε σε προβληματισμό τους πάντες μέσα στον σύλλογο. 

Ακόμα και για τον ίδιο τον Έλληνα τερματοφύλακα, δεν ήταν καθόλου εύκολη η διαχείριση όλου αυτού που είχε συμβεί. Ήταν μια κατάσταση που από μόνη της ίσως οδηγούσε σε λογικές να ανοίξει ακόμα και τώρα τον Γενάρη μεταγραφική συζήτηση για τερματοφύλακα. Όμως με μια κίνηση, ο Ματίας Αλμέιδα, έκλεισε αυτή την συζήτηση. 

Ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε στο ματς κυπέλλου με τον Άρη, να δώσει την θέση του βασικού στον Αθανασιάδη. Επί της ουσίας δηλαδή, να του δώσει το "χρίσμα" του τερματοφύλακα του κυπέλλου. Αν δεν τον υπολόγιζε και υπήρχε σκέψη για να κινηθεί για κάτι διαφορετικό, δεν θα έκανε αυτή την επιλογή. 

Κάτι που είναι προφανές πως αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως η απόφαση της ΑΕΚ είναι να πορευτεί μέχρι και το τέλος της σεζόν με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς και με τον Αθανασιάδη. Επιλογή του Αλμέιδα να ξαναβάλει τον Έλληνα τερματοφύλακα στο παιχνίδι, δείχνει πως η Ένωση δεν πρόκειται να ψαχτεί για μεταγραφική ενίσχυση τώρα τον Γενάρη. 

Ήταν φυσικά αυτό το ίδιο μήνυμα έστειλε ο Αλμέιδα πρώτα στον ίδιο τον Αθανασιάδη. Με την επιλογή να του ξαναδώσει θέση βασικού, του έδωσε επί της ουσίας και μια ψήφο εμπιστοσύνης, τουλάχιστον μέχρι και το φινάλε της σεζόν. Κάτι που φάνηκε σε πρώτη φάση, να λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχολογία του Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση στο ματς με τον Άρη και με μια πολύ δύσκολη απόκρουση. 

Αν δεν υπάρξει κάτι πολύ ακραίο που θα ανατρέψει τα πάντα, αυτό που φάνηκε από το χθεσινό παιχνίδι, είναι πως η ΑΕΚ θα πορευτεί μέχρι το φινάλε της σεζόν, με τον Αθανασιάδη ως δεύτερο πίσω από τον Στάνκοβιτς. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως το καλοκαίρι δεν θα ανοίξει ξανά η μεταγραφική συζήτηση για την θέση του τερματοφύλακα.