Η πρώτη δήλωση της European Super League: «Θα μεταδώσουμε όλους τους αγώνες δωρεάν παντού!»

Η πρώτη δήλωση της European Super League: «Θα μεταδώσουμε όλους τους αγώνες δωρεάν παντού!»

Κώστας Τόπας 12:22 - 21.12.2023

Η European Super League με ανακοίνωσή της μετά την δικαίωση από την ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε το πρώτο της μήνυμα στους φιλάθλους.

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA έχει λήξει. Το ποδόσφαιρο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Τώρα οι σύλλογοι δεν θα υφίστανται πλέον απειλές και κυρώσεις. Είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το μέλλον τους». Τα λόγια του Μπερντ Ράιχαρτ, Διευθύνοντος Συμβούλου της A22, για την απόφαση του ΔΕΕ καθιστούν σαφές ότι ο δρόμος για μια Super League έχει ανοίξει.

Με ακόμη ένα μήνυμα που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα μεταξύ των φιλάθλων του ποδοσφαίρου και της Super League ο Μπερντ Ράιχαρτ, τόνισε: «Για τους φιλάθλους: θα μεταδώσουμε όλους τους αγώνες της Super League δωρεάν».

Και θέλησε να στείλει ένα τελευταίο μήνυμα λέγοντας: «Για τους συλλόγους: Τα έσοδα και οι πληρωμές αλληλεγγύης των συλλόγων στο ποδόσφαιρο είναι εγγυημένα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Super League.

Τι ακριβώς είναι η European Super League: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε μετά την απόφαση του δικαστηρίου
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:16 - 21.12.2023

Τι ακριβώς είναι η European Super League: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Τι ακριβώς είναι η European Super League. Θα πάρει «σάρκα και οστά» η νέα διοργάνωση με προτεστάντες τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα; Πόσες ομάδες θα την απαρτίζουν και πόσοι αγώνες θα γίνονται μέσα στον χρόνο; Θα μπορούν οι σύλλογοι να αγωνίζονται και στις εγχώριες διοργανώσεις. Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι κι αναλύει όλα τα δεδομένα μετά την τεράστια ήττα για την UEFA και τη FIFA από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά του μονοπωλίου των διεθνών ομοσπονδιών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως στη δημιουργία της Super League, θεωρώντας ότι οι κανόνες της FIFA και της UEFA για την προηγούμενη έγκριση των διοργανώσεων συλλόγων είναι αντίθετοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Οι κανόνες της FIFA και της UEFA, που καθιστούν οποιοδήποτε έργο για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση συλλόγων, όπως η Super League, υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση και απαγορεύουν σε συλλόγους και παίκτες να συμμετέχουν σε αυτήν, με κυρώσεις, είναι παράνομοι».