Η Σίτι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, διέλυσε τη Φλουμινένσε με «τεσσάρα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων
i

©Photo by Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images

Η Σίτι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, διέλυσε τη Φλουμινένσε με «τεσσάρα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:57 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:20 - 22.12.2023

Με πρωταγωνιστές τους Χούλιαν Άλβαρες και Φιλ Φόντεν, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Φλουμινένσε του Μαρσέλο με 4-0 και κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Και ποιος να τη σταματήσει το 2023. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Φλουμινένσε του Μαρσέλο και τη συνέτριψε με 4-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξήχθη στο «King Abdullah Sports City» της Τζέντα. 

Η Σίτι έγινε η πρώτη από την Αγγλία, η οποία στην «παρθενική» της εμφάνιση κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο στη διοργάνωση, καθώς οι προηγούμενες απόπειρες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2000), Λίβερπουλ (2005) και Τσέλσι (2012) δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που δεν είχε διαθέσιμο τον Έρλινγκ Χάαλαντ, προηγήθηκε με το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του θεσμού, με τον Χούλιαν Άλβαρες. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό τη αναμέτρησης, ο Άκε έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Αργεντίνος έκανε το 1-0 για τους πολίτες σε κενή εστία.

Ωστόσο οι Πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης δεν άργησαν να βρουν δίχτυα για δεύτερη φορά στο ματς. Στο 27ο λεπτό μετά τη πάσα του Ρόδρι, ο Φόντεν έκανε το σουτ από τα αριστερά, όμως η μπάλα βρήκε στο σηκωμένο πόδι του Νίνο, οποίος έστειλε τη μπάλα καταλάθος στην εστία της ομάδας του, 

Στο δεύτερο μέρος ο Φόντεν βρήκε δίχτυα στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα, ο Άγγλος πετάχτηκε και με κοντινή προβολή έδωσε αέρα τριών τερμάτων στη Σίτι

Όμως η αγγλική ομάδα δεν αρκέστηκε στα τρία γκολ. Στο 88ο λεπτό ο Νούνες βρήκε τον Άλβαρες και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους πολίτες. Για τη Φλουμινένσε, αγωνίστηκε βασικός ο Μαρσέλο, που αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό. 

Επίσης ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής, που κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου για 4η φορά, μετά τα τρόπαια που είχε πανηγυρίσει με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 και με τη Μπάγερν Μονάχου το 2013. 

Οι ενδεκάδες: 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόλκερ, Ντίας, Στόουνς (75' Γκβάρντιολ), Άκε (81' Μπομπ), Ρόδρι (74' Ακάντζι), Λιούις (61' Κόβατσιτς), Μπερνάρντο, Γκρίλις, Φόντεν (81' Νούνες), Άλβαρες

Φλουμινένσε: Φάμπιο, Ξαβιέρ, Νίνο (74' Μαρλόν), Μέλο (61' Μπαρμπόζα), Μαρσέλο (61' Αλεξάντερ), Άντριου, Μαρτινέλι, Αρίας, Γκάνσο (60' Λίμα), Κένο (46' Κένεντι), Κάνο.