Η μοναδική ομάδα του «Big-6» της Premier League που δεν έχει πει ακόμα «όχι» στην European Super League

European Super League

Η μοναδική ομάδα του «Big-6» της Premier League που δεν έχει πει ακόμα «όχι» στην European Super League

Κώστας Τόπας 12:32 - 22.12.2023

Μόνο μία από τους «μεγάλες» έξι ομάδες της Premier League δεν έχει απορρίψει δημόσια τα νέα σχέδια για την European Super League.

H European Super League κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 32 μήνες και δέχτηκε ευρεία αντίθεση από οπαδούς, τον τότε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Στη συνέχεια, τα σχέδια απορρίφθηκαν καθώς εννέα από τα 12 ιδρυτικά μέλη της ESL αποσύρθηκαν εν μέσω δημόσιου ελέγχου.

Ωστόσο, την Πέμπτη (21/12) μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ECJ) στο Λουξεμβούργο ανέφερε ότι τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά κυβερνητικά όργανα FIFA και UEFA είχαν «καταχρήσει δεσπόζουσα θέση» απειλώντας τους συλλόγους και τους παίκτες της ESL με κυρώσεις και αποκλεισμό από μεγάλες διοργανώσεις.

Μέσα σε λίγες ώρες, η νέα πρόταση της European Super League από την A22 είχε κυκλοφορήσει, υποσχόμενη 64 ομάδες χωρισμένες σε τρία τμήματα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο πρώτος σύλλογος της Premier League που απέρριψε προτάσεις για νέα ESL, δηλώνοντας: «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και άλλους συλλόγους μέσω το ΕΕΣ για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού».

Αργότερα η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ και η Τσέλσι δημοσίευσαν παρόμοια μηνύματα σε απόσταση 15 λεπτών η μία από την άλλη, ενώ η Άρσεναλ πρόσθεσε το όνομά της στη λίστα των συλλόγων που αγωνίζονται εναντίον της ESL την Παρασκευή (22/12).

Η Νάπολι ανακοίνωσε συνάντηση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ για την έναρξη της European Super League
SERIE A

11:44 - 22.12.2023

Η Νάπολι ανακοίνωσε συνάντηση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ για την έναρξη της European Super League

Ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις επιβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συναντηθεί με τον Φλορεντίνο Πέρεθ προκειμένου να συζητήσουν το έργο της European Super League.

Με τη σειρά της, η Λίβερπουλ είναι η μόνη ομάδα από τους «μεγάλους» έξι της Premier League που δεν έχει απορρίψει δημόσια τα νέα σχέδια της European Super League. Ενώ οι οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σημειώσει ότι οι «Reds» δεν έχουν ακόμη απορρίψει τα σχέδια της A22, ο Τομ Βέρνερ του Fenway Sports Groups είπε στο «Athletic» πριν από ένα χρόνο ότι η εν λόγω διοργάνωση είναι «σίγουρα εκτός της ατζέντας της Λίβερπουλ».