Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι απέρριψαν την European Super League

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι κατά της ESL.

i

© Arsenal

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι απέρριψαν την European Super League

Πάνος Κορομηλάς 11:36 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 22.12.2023

Νέα ηχηρά όχι στην European Super League, από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι μέσω επίσημων ανακοινώσεων.

Η δικαστική νίκη της European Super League, δε βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στις ομάδες προς το παρόν. Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν ταχθεί κατά της νέας διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν

Δύο ακόμη αγγλικά μεγαθήρια, εξέφρασαν επίσημα την αντίθεσή τους στην European Super League. Ο λόγος για τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες με ανακοινώσεις υποστήριξαν πως δε θα συμμετέχουν, παραμένοντας πιστές στις διοργανώσεις της UEFA

Η τοποθέτηση της Άρσεναλ:

«Η Άρσεναλ παρακολουθεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 21 Δεκεμβρίου του 2023 και υπενθυμίζει πως η θέση της σε σχέση με την European Super League δεν έχει αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στις διοργανώσεις της UEFA μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους».

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι:

«Το 2021, η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε επίσημα ότι αποχωρεί από το γκρουπ τον ομάδων που αναπτύσσουν σχέδια για την European Super League. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε από κοινού με άλλους συλλόγους, μέσα από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων και τη συμμετοχή μας στις διοργανώσεις της UEFA».

Μετά λοιπόν τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ, ακόμη δύο ισχυρές αγγλικές ομάδες τάσσονται κατά της ESL, με την Λίβερπουλ να είναι η μοναδική ομάδα του big-6, που δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα.