Αντσελότι για European Super League: «Είναι ένα θετικό βήμα για το ποδόσφαιρο»

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Αντσελότι για European Super League: «Είναι ένα θετικό βήμα για το ποδόσφαιρο»

Πάνος Κορομηλάς 10:28 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 22.12.2023

Θετικά βλέπει τη European Super League ο Κάρλο Αντσελότι, τονίζοντας πως ίσως είναι ένα καλό βήμα για το ποδόσφαιρο.

Η δικαστική δικαίωση της European Super League έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα. Πολλές ομάδες, έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεση τους στη νέα διοργάνωση με τις εξελίξεις από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης να είναι καταιγιστικές. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και Ρόμα είναι μεταξύ άλλων οι σύλλογοι που έχουν ταχθεί ενάντια στο πλάνο της ESL. Αντίθετα, κλαμπ όπως η Πόρτο, η Μπενφίκα, η Άντερλεχτ και η Φέγενορντ, φαίνεται πως βλέπουν με πιο θετικό μάτι την ένταξη τους στη νέα διοργάνωση.

Τα δύο ισπανικά μεγαθήρια, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι οι ομάδες που πρωτοστατούν στο νέο αυτό εγχείρημα και ήδη βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τη FIFA και την UEFA. 

Ο Κάρλο Αντσελότι, προπονητής των «μερέγχες», κλήθηκε μετά τη δύσκολη νίκη επί της Αλαβές να εκφράσει τη γνώμη του για την European Super League. Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε πως η δημιουργία μιας νέας λίγκας δίχως την ανάμειξη των δύο μεγάλων ομοσπονδιών, θα κάνει καλό στο άθλημα.

«Η European Super League; Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σημαντική για το ποδόσφαιρο. Κάποιοι σύλλογοι δεν έχουν πειστεί αλλά νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι ένα θετικό πράγμα για όλους. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή είναι μια καλή πρωτοβουλία»

Πρόεδρος La Liga για ESL: «Δωρεάν μετάδοση αγώνων για όλους; Μόνο ο Ιησούς Χριστός τα κάνει αυτά...»
LA LIGA

09:18 - 22.12.2023

Πρόεδρος La Liga για ESL: «Δωρεάν μετάδοση αγώνων για όλους; Μόνο ο Ιησούς Χριστός τα κάνει αυτά...»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο δωρεάν μετάδοσης αγώνων της European Super League, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό είναι είναι οικονομικά μη βιώσιμο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ο άνθρωπος που υποστήριξε εξ' αρχής το εγχείρημα της European Super League, βρίσκοντας έναν μάλλον απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Τζουάν Λαπόρτα