Ομάδες είπαν «ναι» στα κρυφά για την ένταξή τους στην European Super League

Ομάδες είπαν «ναι» στα κρυφά για την ένταξή τους στην European Super League

Κώστας Τόπας 09:31 - 22.12.2023

Ο συνιδρυτής της A22, υποστηρικτής της European Super League, Άνας Λαγκράρι διαβεβαίωσε, ότι πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι θετικοί στην διοργάνωση παρά την επίσημη θέση τους, μέσω της οποίας εξέφρασαν την άρνησή τους.

Καλεσμένος στο «RMC» ο συνιδρυτής της A22, υποστηρικτής της European Super League, Άνας Λαγκράρι δεν δίστασε να διαβεβαιώσει ότι πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι θετικοί στην διοργάνωση παρά την επίσημη θέση τους, μέσω της οποίας εξέφρασαν την άρνησή τους.

Στην ερώτηση, «Έχετε συλλόγους που λένε όχι και και μετά σας λένε κρυφά ναι;», ο Λαγκράρι διαβεβαίωσε ότι όντως έτσι είναι: «Έχουμε πολλές ομάδες που το κάνουν αυτό, γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση. Πολλοί άνθρωποι που έκαναν δηλώσεις σήμερα και μας τηλεφώνησαν πριν και μετά για να μας πουν: «Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε», ισχυρίζεται. 

Εάν και ο Λαγκράρι δεν φανέρωσε τις ομάδες αυτές, τόνισε ότι θα προτιμούσαν να περιμένουν πριν αποφασίσουν για τη Super League. «Αυτοί είναι όλοι οι σύλλογοι που έχουν οικονομικά προβλήματα ευ αγωνίζεσθαι, τα οποία μπορούν να επιβληθούν ανά πάσα στιγμή, τα οποία είναι ευάλωτα. Επομένως, εκμεταλλευόμαστε την ευπάθειά τους. Σας υπόσχομαι ότι το σημερινό ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε ερωτευμένο ούτε πιστό μέχρι τέλους με το μονοπώλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχω μιλήσει με πολλούς συλλόγους σήμερα, αλλά δεν προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε για να κλείσουμε συμφωνίες. Μια άλλη εποχή διαλόγου ξεκινά και σε μια δεδομένη στιγμή θα επικοινωνήσουμε τους συλλόγους που θα δημιουργήσουν τη Super League. Δεν πάμε να αναγκάσουμε τους συλλόγους να πουν σήμερα "Είμαι εδώ". Δεν είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε τείχη. Αυτό είναι για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Μερικοί από τους συλλόγους που είπαν "όχι" σήμερα με κάλεσαν για να εξηγηθούν. "Λέμε "όχι", αλλά εδώ είμαστε"», κατέληξε στη συνέντευξή του στο γαλλικό Μέσο.

Πρόεδρος La Liga για ESL: «Δωρεάν μετάδοση αγώνων για όλους; Μόνο ο Ιησούς Χριστός τα κάνει αυτά...»
LA LIGA

09:18 - 22.12.2023

Πρόεδρος La Liga για ESL: «Δωρεάν μετάδοση αγώνων για όλους; Μόνο ο Ιησούς Χριστός τα κάνει αυτά...»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο δωρεάν μετάδοσης αγώνων της European Super League, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό είναι είναι οικονομικά μη βιώσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) εξέδωσε την πολυαναμενόμενη απόφασή του για τη διαμάχη μεταξύ της European Super League και της UEFA και της FIFA , τοποθετώντας το σχέδιο των αντιφρονούντων στο επίκεντρο των ειδήσεων. Μόνο τρεις ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της: Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, «ιδρυτικά» μέλη της διοργάνωσης, καθώς και η Νάπολι.