Λύτρωση με Βάσκεθ και ξανά κορυφή για τη «βασίλισσα»
i

©Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Λύτρωση με Βάσκεθ και ξανά κορυφή για τη «βασίλισσα»

Ιάσονας Τσίλης 00:30 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 22.12.2023

Με τον Λούκας Βάσκεθ να πετυχαίνει «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη κόντρα στην Αλαβές και έπιασε τη Χιρόνα στην κορυφή της La Liga.

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αλαβές και παρά το γεγονός ότι έπαιξε από το 54' με παίκτης λιγότερο, πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, που την φέρνει στην κορυφή της La Liga, αφήνοντας δεύτερη στην ισοβαθμία τη Χιρόνα, η οποία «πέταξε» δύο βαθμούς στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» κόντρα στη Μπέτις.

Η Ρεάλ θέλησε να σκοράρει με το... καλημέρα. Στο 2ο μόλις λεπτό, ο Βαλβέρδε μπήκε στην περιοχή και σούταρε στη γωνία, με τον Σιβιέρα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ο μέσος της Ρεάλ, απείλησε ξανά στο 38', με έναν σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας της Αλαβές.

Στο δεύτερο μέρος, το έργο των Μαδριλένων έγινε ακόμα δυσκολότερο, αφού στο 54', ο Νάτσο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ρεάλ κυνήγησε το γκολ και λίγο έλλειψε να το βρει, αρχικά με τον Ροντρίγκο στο 75', η προσπάθεια του οποίου πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Στο 84', ο Βραζιλιάνος επιθετικός των «Μερένγκες» άγγιξε ξανά το γκολ, με τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως ο Σιβιέρα κράτησε ξανά το μηδέν, με εντυπωσιακή επέμβαση.

Σπόντα του Κελαϊφί προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ: «Παράξενο να βλέπεις κάποιον να μιλάει υπέρ της European Super League μπροστά από τα τρόπαια της UEFA»
LA LIGA

22:07 - 21.12.2023

Σπόντα του Κελαϊφί προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ: «Παράξενο να βλέπεις κάποιον να μιλάει υπέρ της European Super League μπροστά από τα τρόπαια της UEFA»

Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε θέση για τη European Super League, ενώ την ίδια ώρα πέταξε τη σπόντα του για τον ισχυρό άνδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το γκολ της λύτρωσης για τη Ρεάλ, ήρθε στο 92', με τον Λούκας Βάσκεθ να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Κρόος, δίνοντας στη «βασίλισσα» μια πολύτιμη νίκη που τη φέρνει ξανά στην κορυφή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (19ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ