«Μάλλον ήπιε πολύ ρούμι μέχρι τις πέντε το πρωί»: Σφοδρή επίθεση Τέμπας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League

Χαβιέ Τέμπας

i

©prtscr

«Μάλλον ήπιε πολύ ρούμι μέχρι τις πέντε το πρωί»: Σφοδρή επίθεση Τέμπας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League

Κώστας Τόπας 13:46 - 21.12.2023

Σκληρή επίθεση από τον πρόεδρο της La Liga μετά την ανακοίνωση ότι οι αγώνες της Super League θα μεταδίδονται δωρεάν.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας έσπευσε να αντιδράσει στην ευνοϊκή για τη Super League ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης. Ο οργανισμός θεώρησε ότι υπάρχει «κατάχρηση κυρίαρχης εξουσίας από τη FIFA και την UEFA, εκτός από το ότι και οι δύο θεσμοί δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν κυρώσεις σε συλλόγους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν άλλες διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της LaLiga αξιολόγησε την απόφαση μέσω των κοινωνικών του δικτύων, προσπαθώντας να καταστήσει σαφές ότι το εν λόγω ψήφισμα δεν «εγγυάται» την ύπαρξη της Super League, αναφερόμενος στην προτελευταία παράγραφο της απόφασης: «Ωστόσο, μία διοργάνωση όπως αυτή της Super League δεν χρειάζεται απαραίτητα να εγκριθεί. Έχοντας υποβληθεί σε γενικές ερωτήσεις σχετικά με τους κανόνες της FIFA και της UEFA, το Δικαστήριο δεν αποφαίνεται, στην απόφασή του, για το συγκεκριμένο έργο».

Μετά από αυτό, ο Τέμπας ανέλαβε δράση και δεν δίστασε να «επιτεθεί» στον Μπερν Ράιχαρτ, CEO της διοργάνωσης. Μετά την ανακοίνωση της «A22 Sports», ενός εκ των διοργανωτών της Super League, ότι οι αγώνες θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους φιλάθλους, ο πρόεδρος της La Liga δήλωσε ότι «φαίνεται ότι ο Ράιχαρτ έπινε cubas σε ένα μπαρ μέχρι τις πέντε το πρωί».

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος κατά λάθος θα ανοίξει ξανά το μπαρ για να πιει μέχρι τις 5 το πρωί, όπως φαίνεται να έκανε απόψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπέρν Ράιχαρντ. Το ΔΕΕ λέει ότι οι κανόνες για την αποδοχή των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA είναι διαφανείς, αλλά όχι ότι πρέπει να δεχτούν τη Super League.

 Αντίθετα, επισημαίνει ότι τα κριτήρια για την αποδοχή των διοργανώσεων πρέπει να είναι διαφανή, αντικειμενικά και ΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ «Αρχές ακριβώς ασυμβίβαστες με τη Super League», αναφέρει στο σχετικό του tweet.