Αυτές είναι όλες οι ομάδες της European Super League

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

i

© Photo by Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Αυτές είναι όλες οι ομάδες της European Super League

Κώστας Τόπας 13:29 - 21.12.2023

Ποιες ομάδες θα απαρτίζουν την Europan Super League εάν κι εφόσον προχωρήσει το σχέδιο της διοργάνωσης.

Το σχέδιο της European Super League δείχνει να προχωρά. Μετά την ευνοϊκή για άλλους απόφαση και για άλλους όχι, η νέα διοργάνωση που έρχεται να «επαναστατήσει» το ποδόσφαιρο μακριά από τις διοργανώσεις της UEFA και της FIFA αρχίζει να βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ.

Παρόλο που η Super League ορίστηκε αρχικά ως διοργάνωση ενιαίας κατηγορίας, θα αποτελείται από πολλά τμήματα αποτελούμενα από συνολικά μεταξύ 60 και 80 ομάδων, οι οποίες θα παίζουν τουλάχιστον 14 ευρωπαϊκούς αγώνες κάθε σεζόν.

Στην αρχή του έργου, υπήρχαν 12 σύλλογοι που υπέγραψαν και δήλωσαν ιδρυτές της Super League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβεντους.

Ωστόσο, μετά το χάος των αντιδράσεων ενάντια στον ανταγωνισμό μεταξύ των οπαδών, πολλοί αναγκάστηκαν να «εγκαταλείψουν τη βάρκα». Μέχρι τώρα, οι μόνοι δύο σύλλογοι που παραμένουν ιδρυτές είναι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, οι οποίες θα μπορούσαν να λάβουν μπόνους επιβράβευσης έως και ένα δισεκατομμύρια ευρώ επειδή παρέμειναν πιστοί στο έργο σε όλο αυτό το διάστημα.