Φλορεντίνο Πέρεθ: «Είναι μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου»

Φλορεντίνο Πέρεθ

i

Prtscr

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Είναι μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου»

Κώστας Τόπας 12:50 - 21.12.2023

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ τοποθετήθηκε για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρει ότι δεν μπορεί η UEFA να έχει το μονοπώλιο.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε υπέρ της ευρωπαϊκής Super League στη διαμάχη που συνεχίστηκε με την UEFA και τη FIFA από τότε που ξεκίνησε από ορισμένους από τους μεγαλύτερους συλλόγους της ηπείρου τον Απρίλιο του 2021. Ο πρόεδρος της Ρεάλ,  Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος πρωτοστάστησε στη δημιουργία της European Super League τοποθετήθηκε για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρει ότι δεν μπορεί η UEFA να έχει το μονοπώλιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΕΕ με τεράστια ικανοποίηση. Τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουμε προσεκτικά το εύρος αυτής της μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ μονοπώλιο και από σήμερα οι σύλλογοι θα είναι οι κύριοι της μοίρας τους Βλέπουμε τους εαυτούς μας ικανούς να προωθήσουμε τους διαγωνισμούς που θεωρούμε. Η Ευρώπη των ελευθεριών θριάμβευσε. Επικρατεί ο νόμος, η λογική και η ελευθερία. 

Πριν από 70 χρόνια κάναμε ένα γιγάντιο βήμα για το ποδόσφαιρο με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και τώρα έχουμε το καθήκον να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται το ποδόσφαιρο. 

Θα είναι ανοιχτό σε όλους, θα επιβάλει τον αθλητισμό αξία και σεβασμός για το οικονομικό δίκαιο παιχνίδι. Πάνω απ' όλα, θα προστατεύσει τους παίκτες και θα ενθουσιάσει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολο να τερματιστεί ένα μονοπώλιο. Έχουμε την ευκαιρία να ασκήσουμε διακυβέρνηση με διαφάνεια, που συνυπάρχει με τις νέες τεχνολογίες. Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, θα μπορούμε να εργαζόμαστε ελεύθερα και χωρίς απειλές, με στόχο την καινοτομία και τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Από σήμερα το παρόν και το μέλλον είναι επιτέλους στα χέρια των συλλόγων και των φιλάθλων. Η μοίρα μας ανήκει σε εμάς και έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Θα σηματοδοτήσει ένα πριν και το μετά, είναι μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου."