Τα κλειδιά για τη νέα European Super League: Ετσι θα είναι η νέα διοργάνωση (vids)

Τα κλειδιά για τη νέα European Super League: Ετσι θα είναι η νέα διοργάνωση (vids)

Κώστας Τόπας 13:39 - 21.12.2023

Μετά τη σημερινή ιστορική απόφαση, η A22 Sports Management ανακοίνωσε το πλάνο της για τις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών της European Super League.

Η A22, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη Super League, ανακοίνωσε τα σημεία-κλειδιά για το πώς θα είναι οι νέες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου. Η εταιρεία, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος είναι ο Μπερντ Ράιχαρτ, ένα από τα ορατά πρόσωπα του έργου της Super League, δήλωσε: «Η απόφαση του ΔΕΕ βάζει τέλος στα 69 χρόνια μονοπωλίου της UEFA. Ανοίγει τον αδιαμφισβήτητο δρόμο για τους συλλόγους να οργανώσουν και να διαχειριστούν την Ευρώπη ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Επιπλέον, η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αποτελείται από 64 συλλόγους και θα υπάρχει δωρεάν μετάοδση όλων των αγώνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α22.

Πώς θα είναι η Super League:

  • 64 ομάδες.
  • 3 κατηγορίες (Star, Gold και Blue) με προβιβασμούς και υποβιβασμούς.
  • 14 παιχνίδια κάθε σεζόν ανά ομάδα.
  • 7 εντός έδρας
  • 7 εκτός έδρας.
  • Θα είναι ανοιχτή διοργάνωση
  • Δύο φάσεις: κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και Play Offs

Τρία πρωταθλήματα, προβιβασμοί και υποβιβασμοί... και ανοιχτή για όλους

Αναλυτικά η ανακοίνωση της A22 αναφέρει:

«Αυτή η νέα πρόταση για τη Super League είναι το αποτέλεσμα εκτενούς διαλόγου με πολλούς παράγοντες στον κόσμο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 2 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων οπαδών, παικτών, συλλόγων, πρωταθλημάτων, πολιτικών εκπροσώπων και ειδικών.

Η νέα πρόταση για τη Super League Ανδρών είναι ένα σχήμα πρωταθλήματος που σέβεται την πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αποτελείται από 64 συμμετέχοντες συλλόγους χωρισμένους σε 3 πρωταθλήματα. Τα βασικά στοιχεία της πρότασης είναι τα ακόλουθα:

- Τα δύο πρώτα πρωταθλήματα, το Star League και το Gold League, έχουν 16 συλλόγους το καθένα, ενώ το Blue League αποτελείται από 32 συλλόγους.

- Συμμετοχή βάσει αθλητικής αξίας χωρίς μόνιμα μέλη.

- Ετήσιες προσφορές και υποβιβασμοί μεταξύ των πρωταθλημάτων. Η πρόσβαση στο Blue League θα βασίζεται στην απόδοση στα εθνικά πρωταθλήματα.

- Οι σύλλογοι θα παίζουν αγώνες μετ' επιστροφής σε ομίλους των 8, προσθέτοντας τουλάχιστον 14 αγώνες ανά σύλλογο ανά έτος.

- Στο τέλος της σεζόν, μια νοκ-άουτ φάση θα κρίνει τις προαγωγές και τους πρωταθλητές συλλόγους κάθε πρωταθλήματος.

- Δεν θα υπάρξουν περισσότερες ευρωπαϊκές αγωνιστικές από αυτές που έχουν ήδη προγραμματιστεί στις τρέχουσες διοργανώσεις και οι αγώνες μεσοβδόμαδα δεν θα επηρεάζουν το πρόγραμμα των εθνικών πρωταθλημάτων τα Σαββατοκύριακα.

- Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, οι σύλλογοι θα επιλέγονται με βάση έναν δείκτη διαφανών κριτηρίων με βάση τις επιδόσεις.

- Οι κανόνες της οικονομικής βιωσιμότητας και της διαφάνειας θα είναι βασικοί για τη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ όλων των συμμετεχόντων συλλόγων.

- Η προτεινόμενη γυναικεία διοργάνωση θα ακολουθεί τις ίδιες αρχές με τα πρωταθλήματα ανδρών: Η Star League και η Gold League θα έχουν 16 συλλόγους η καθεμία, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8, με αγώνες μετ' επιστροφής και εγγυημένα τουλάχιστον 14 αγώνες ανά σύλλογο. .

- Στο τέλος της σεζόν, μια νοκ-άουτ φάση θα κρίνει τις προαγωγές και τους πρωταθλητές συλλόγους κάθε πρωταθλήματος.

- Ετήσιες προσφορές και υποβιβασμοί μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων και πρόσβαση στο Gold League με βάση τις επιδόσεις στα εθνικά πρωταθλήματα. Για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα κατά την έναρξη του διαγωνισμού, το εισόδημα για τα τρία πρώτα χρόνια είναι εγγυημένο και το ποσό αυτό υπερβαίνει το αναμενόμενο στον επόμενο κύκλο. Οι πληρωμές αλληλεγγύης αντιπροσωπεύουν το 8% των εσόδων της Super League, με ελάχιστη πληρωμή 400 εκατ., υπερδιπλάσιο από το ποσό που διανέμεται στην τρέχουσα ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πλατφόρμα με δωρεάν αγώνες

Η Super League θα έχει μια νέα και πρωτοποριακή πλατφόρμα ψηφιακής ροής για να παρακολουθείτε όλους τους αγώνες ζωντανά και δωρεάν. Το A22 προτείνει τη δημιουργία της κύριας πλατφόρμας ζωντανής ροής αθλητικών, που ονομάζεται Unify, όπου δισεκατομμύρια οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες της Super League δωρεάν.

«Η ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στο ζωντανό ποδόσφαιρο και θα συνδέει τους οπαδούς με τους συλλόγους τους (και άλλους οπαδούς) σε μια διάσταση που δεν έχει ξαναδεί. περιεχόμενο και πολλές άλλες διαδραστικές επιλογές. Όλοι οι αγώνες του γυναικείου πρωταθλήματος θα εμφανίζονται επίσης στην πλατφόρμα. Αυτό θα βάλει το γυναικείο ποδόσφαιρο στο επίκεντρο, επιτυγχάνοντας την ανάπτυξη και την παγκόσμια κάλυψη που του αξίζει» εξήγησε η A22 σε μια δήλωση.