Από την Μπεσίκτας μέχρι την Μαρσέιγ: Τα πρώτα «ναι» μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων μετά την δικαίωση της European Super League

Πανηγυρισμοί παικτών Μαρσέιγ

i

© getty

Από την Μπεσίκτας μέχρι την Μαρσέιγ: Τα πρώτα «ναι» μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων μετά την δικαίωση της European Super League

Κώστας Τόπας 13:54 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 21.12.2023

Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα «ναι» από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, τα οποία είναι διατεθειμένα να ενταχθούν στην European Super League.

Σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», ήδη έχουν γίνει συμφωνίες, μετά την δικαίωση της European Super League, με μεγάλα κλαμπ. Οπως με τις Φέγενορντ, Μπενφίκα, Πόρτο, Ερυθρό Αστέρας Άντερλεχτ οι οποίες σύμφωνα με τους Ισπανούς, έχουν ήδη πει το μεγάλο «ναι». Παράλληλα, τόσο η Μαρσέιγ όσο και η Λυών βρίσκονται επίσης κοντά, ενώ και πολλές μεγάλες ομάδες της Ιταλίας σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό. 

Επιπλέον, ενδιαφέρον για την ένταξή τους στην European Super League έχουν δείξει και ομάδες από την Τουρκία. Οπως η Μπεσίκτας, η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατασαράι.

Τι γίνεται με την Premier League

Ενώ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης φαινομενικά παραμένουν προσηλωμένες στην European Super League, είναι λιγότερο γνωστό εάν οι έξι σύλλογοι της Premier League που συμμετείχαν αρχικά στην έναρξη της ευρωπαϊκής Super League θα εξακολουθούσαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να το υποστηρίξουν. Επιπλέον, η Premier League μόλις ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία για τα εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών – και πιθανότατα θα υπήρχαν αυστηροί κανόνες εντός αυτής της συμφωνίας που θα απαγόρευαν στους αγγλικούς συλλόγους να εγγραφούν σε διοργανώσεις που έχουν πλέον εγκριθεί από την UEFA ή τη FIFA.