Ιντζάγκι: «Η διοίκηση μου είχε θέσει ως στόχο την πρόκριση στους 16 του Champions League»

Σιμόνε Ιντζάγκι

i

©SS youtube

Ιντζάγκι: «Η διοίκηση μου είχε θέσει ως στόχο την πρόκριση στους 16 του Champions League»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:13 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 17.05.2023

Η Ίντερ έκανε το 2/2 κόντρα στη Μίλαν στα ημιτελικά και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League μετά από 13 χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή της κανένας δεν περίμενε αυτήν την πορεία.

Η Ίντερ επικράτησε της Μίλαν για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά με 1-0 στο «Τσουζέπε Μεάτσα» και σε συνδυασμό με το 0-2 του «Σαν Σίρο» πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Champions League. Οι «νερατζούρι» έκαναν το 2/2 κόντρα στους «ροσονέρι» στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι έπειτα από 13 χρόνια θα διεκδικήσουν και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μετά το ματς, ο προπονητής της Ίντερ αποκάλυψε πως ο στόχος στην αρχή της σεζόν ήταν να φτάσει η ομάδα μέχρι τους «16» του θεσμού. «Μου είχαν πει 19 μήνες πριν ότι πρέπει να προκριθούμε στους στα νοκ-αουτ του Champions League, κάτι που η ομάδα είχε να καταφέρει από το 2011. Πιστεύω πως η περσινή μας πορεία ήταν αρκετά καλή με την φετινή βέβαια, να είναι κορυφαία. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, αντιμετωπίσαμε δύσκολους αντιπάλους και διεκδικήσαμε τη θέση μας στον τελικό. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Το πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο αλλά μπορούσες να δεις την ποιότητά τους. Είμαι χαρούμενος που έχουμε φτάσει ως εδώ και σίγουρα θα δω με τεράστιο ενδιαφέρον το αυριανό ματς».

Ο Γιάννης πανηγύρισε την πρόκριση της Ίντερ αλλά έκανε επική γκάφα στο Instagram αναζητώντας τον αντίπαλό της στον τελικό
CHAMPIONS LEAGUE

09:03 - 17.05.2023

Ο Γιάννης πανηγύρισε την πρόκριση της Ίντερ αλλά έκανε επική γκάφα στο Instagram αναζητώντας τον αντίπαλό της στον τελικό

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρακολούθησε από κοντά με τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα το Ίντερ - Μίλαν το βράδυ της Τρίτης (16/5). Ο «Greek Freak» έκανε γκάλοπ στο Instagram αλλά έκανε επική γκάφα.

Όπως φαίνεται, η φετινή ομάδα της Ίντερ τρύπησε το ταβάνι της και θα έχει μία τελευταία ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεζόν με ονειρικό τρόπο. Από την άλλη, υπήρχε κι ένας παίκτης του ρόστερ που πίστεψε στην ομάδα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ίντερ, Στίβεν Ζανγκ ομολόγησε μετά το ματς πως αυτός που ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να πάει η ομάδα του μέχρι το Στάδιο Ατατούρκ ήταν ο Ρομελού Λουκάκου.

«Κάθε σεζόν είναι ξεχωριστή, αλλά αν μου έλεγαν στην αρχή της χρονιάς ότι θα φτάναμε στον τελικό του Champions League, δύσκολα θα το πίστευα. Στην πραγματικότητα, ο μόνος που στην αρχή της σεζόν έλεγε ότι θα φτάσουμε στον τελικό ήταν ο Λουκάκου. Νόμιζα ότι αστειευόταν, αλλά μέρα με τη μέρα η πρόβλεψή του έγινε πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.