Μαλντίνι: «Ο τρόπος παιχνιδιού της Ίντερ μας προκαλεί προβλήματα και δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε απάντηση»

Πάολο Μαλντίνι

i

© Screenshot

Μαλντίνι: «Ο τρόπος παιχνιδιού της Ίντερ μας προκαλεί προβλήματα και δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε απάντηση»

Θάνος Λυμπερόπουλος • 08:50 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Πάολο Μαλντίνι μίλησε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Ίντερ στην Μίλαν με τον τρόπο παιχνιδιού της και την «απόσταση» μεταξύ των δύο ομάδων ύστερα απ' τον χθεσινό αποκλεισμό που θα έδινε ένα εισιτήριο για το τελικό του Champions League.

Η Μίλαν αν κι εμφανίστηκε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την εικόνα που είχε στο πρώτο ημιτελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 1-0 χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ. 

Οι «νερατζούρι» που ήταν με το ενάμιση πόδι στο τελικό μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, κλείδωσαν στο 74' το εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης και πλέον περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πάολο Μαλντίνι, τεχνικός διευθυντής της Μίλαν κι άλλοτε παίκτης της, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του στο τέλος του παιχνιδιού και στάθηκε στην «απόσταση» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Ιντζάγκι με το τρόπο παιχνιδιού που επιλέγει να παίζει. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της Μίλαν απ' την μισητή της αντίπαλο μέσα στο 2023.

«Η απόσταση με την Ίντερ είναι υπαρκτή. Δεν υπήρξε σύγκριση στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Απόψε παίξαμε λίγο καλύτερα, αλλά είχαμε μείνει πίσω από τον πρώτο αγώνα. Ο τρόπος παιχνιδιού της Ίντερ μας προκαλεί προβλήματα και δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε απάντηση. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα μοχθούμε και με ομάδες λιγότερο δυνατές από την Ίντερ.

Σνάιντερ και Ματεράτσι είδαν από το πέταλο των οργανωμένων το ντέρμπι με τη Μίλαν (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

08:29 - 17.05.2023

Σνάιντερ και Ματεράτσι είδαν από το πέταλο των οργανωμένων το ντέρμπι με τη Μίλαν (vids)

Γουέσλι Σνάιντερ και Μάρκο Ματεράτσι παρακολούθησαν παρέα την αναμέτρηση της Ίντερ με τη Μίλαν από την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών των «νερατζούρι» κι αποθεώθηκαν.

Η σεζόν μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε καθήκον να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στην τετράδα της Serie A και μετά θα δούμε τι θα γίνει με τη Γιουβέντους. Η παρουσία μας στον ημιτελικό είναι κάτι σπουδαίο και αναπάντεχο. Φυσικά, όταν συναντάς την Ίντερ και χάνεις, το κάνει λιγότερο όμορφο. Όμως πρέπει να διατηρήσουμε καθαρό το μυαλό μας: ήρθαμε ως εδώ αδόκητα.

Ο βαθμός της σεζόν αν προκριθούμε στο επόμενο Champions League θα είναι 8. Το είπαμε και πέρυσι: δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ανταγωνιστούμε σε δύο διοργανώσεις. Το είπαμε στον Τύπο και στους ιδιοκτήτες, το γνωρίζουν. 

Είναι ένας δρόμος που έφερε σπουδαία αθλητικά και οικονομικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες. Απόψε υπήρχε διαφορά τριών ετών στην ηλικία της ενδεκάδας με την Ίντερ. Αν πάμε και του χρόνου στο Champions League θα είναι μια σπουδαία σεζόν».