Κανείς σαν τον Ιντζάγκι: Ο «βασιλιάς» όλων των εποχών του Σούπερ Καπ

Σιμόνε Ιντζάκι

i

PrtScr

Κανείς σαν τον Ιντζάγκι: Ο «βασιλιάς» όλων των εποχών του Σούπερ Καπ

Κώστας Τόπας 08:27 - 23.01.2024

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι κατέκτησε για άλλη μια φορά το Σούπερ Καπ Ιταλίας και άφησε τους πάντες πίσω του.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι κατέκτησε το τρίτο του Σούπερ Καπ Ιταλίας στη σειρά και γίνεται ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της διοργάνωσης. Αφού έπιασε στη λίστα τους Καπέλο και Λίπι στις διοργανώσεις του 2022 και του 2021, ο προπονητής των «νερατζούρι» είναι πλέον ο μόνος στην κορυφή της κατάταξης

Ο βασιλιάς των Κυπέλλων, κατάφερε να αποστασιοποιηθεί από τους θρυλικούς συναδέλφους του στον πάγκο, κατακτώντας το τρόπαιο πρώτα με τη Λάτσιο και τώρα με την Ίντερ, η οποία  χάρη στο 1-0 του Λαουτάρο Μαρτίνες στα τελευταία λεπτά του τελικού στο Ριάντ επικράτησε της Νάπολι.

«Πέμπτο Σούπερ Καπ; Είμαι ικανοποιημένος για τα αγόρια, για το πόσο δουλεύουν», ανέφερε ο Ιντζάγκι για το ρεκόρ στη συνέντευξη μετά τον αγώνα. «Και για τον σύλλογο που σε αυτά τα τρία χρόνια δεν μας άφησε ποτέ να λείψει τίποτα. Μετά είναι για τους φιλάθλους που αντιμετώπισαν ένα μακρύ ταξίδι, ήταν μια αφιέρωση για αυτούς».

Ο Ιντζάγκι ξεκινά το 2024 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού έφτασε στον τελικό του Champions League το 2023. Παρά το γεγονός ότι το έχασε από τη φαβορί Μάντσεστερ Σίτι, ο Ιταλός έχει αποδειχθεί κορυφαίος προπονητής στο κύπελλο, αποφασισμένος να κερδίσει τώρα πρωτάθλημα για πρώτη φορά. Μετά τη δεύτερη θέση το 2022, ο Ιντζάκι διεκδικεί τώρα το Scudetto του 2024 με τους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Στέφανο Πιόλι, ελπίζοντας να μπορέσει επίσης να προχωρήσει στο Champions League και να κάνει ένα διπλό άλμα προς την ελίτ των προπονητών την επόμενη άνοιξη.

Τα πέντε Σούπερ Καπ του Ιντζάκι:

  • 2023, Ίντερ
  • 2022, Ίντερ
  • 2021, Ίντερ
  • 2019, Λάτσιο
  • 2017, Λάτσιο