Το απόλυτο φιάσκο: Αποκαρδιωτικές εικόνες άδειων γηπέδων στη Σαουδική Αραβία για το Σούπερ Καπ Ιταλίας!
i

©Photo by Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images

Το απόλυτο φιάσκο: Αποκαρδιωτικές εικόνες άδειων γηπέδων στη Σαουδική Αραβία για το Σούπερ Καπ Ιταλίας!

Δημήτρης Χούπης 12:37 - 20.01.2024

Το ιταλικό Σούπερ Καπ μόνο αγώνα ιταλικού πρωταθλήματος δε θυμίζει, αφού γίνεται στη Σαουδική Αραβία και οι κερκίδες είναι απελπιστικά άδειες.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα να παιχνίδια από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης να γίνονται στη Σαουδική Αραβία. Όπως για παράδειγμα το ισπανικό Σούπερ Καπ, αλλά και το ιταλικό. Το πρώτο παιχνίδι του ιταλικού Σούπερ Καπ λοιπόν ήταν το 2018, όταν η Serie A είχε υπογράψει συμφωνία με Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της χώρας της μέσης Ανατολής.

Την περασμένη σεζόν, το φορμάτ άλλαξε και από εκεί που υπήρχε μόνο ο τελικός, πλέον υπάρχουν και ημιτελικοί. Οι οποίοι θα γίνονται ανάμεσα στους δύο πρώτους του πρωταθλήματος, αλλά και τους φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας. Για πρώτη φορά το Σούπερ Καπ έγινε με τη νέα εκδοχή φέτος, όπου το βράδυ της Τρίτης (16/1) η πρωταθλήτρια Νάπολι αντιμετώπισε τη Φιορεντίνα, της οποίας επικράτησε με 3-0. 

Ενώ χθες η Ίντερ νίκησε επίσης με ευκολία με 3-0 τη Λάτσιο. Σε αμφότερα τα παιχνίδι ωστόσο, υπήρχε λιγοστός κόσμος στο γήπεδο. Συγκεκριμένα βρέθηκαν λίγο πάνω από 9.500, ένας αριθμός αρκετά μικρότερος από αγώνα της League One στην Αγγλία. Η χωρητικότητα του σταδίου μάλιστα φτάνει τις 25.000. 

Η θλιβερή αυτή εικόνα έκανε αρκετούς να σχολιάσουν αρνητικά τους διοργανωτές λέγοντας: «Το ανανεωμένο Σούπερ Καπ αποδεικνύεται ότι είναι τόσο δημοφιλές όσο το Αλ Ετιφάκ - Αλ Σαμπάμπ που έγινε ένα βράδυ μεσοβδόμαδα», έγραψε ένας. 

«Ειλικρινά, ποιος διοικεί το ιταλικό ποδόσφαιρο και παίρνει αυτές τις αποφάσεις», έγραψε ένας δεύτερος.