Ψηλά στη λίστα της Λιλ ο Ιωαννίδης!

Φώτης Ιωαννίδης

i

© Intime

Ψηλά στη λίστα της Λιλ ο Ιωαννίδης!

Σωτήρης Κωσταβάρας 14:16 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:56 - 29.05.2024

Νέος μνηστήρας προκύπτει τα τελευταία 24ωρα για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη, καθώς η Λιλ ετοιμάζει την επόμενη μέρα της χωρίς τον βασικό της επιθετικό, Ντέιβιντ, και ο άσος του Παναθηναϊκού είναι πολύ ψηλά στη λίστα των Γάλλων.

Μπορεί η σεζόν για τον Παναθηναϊκό να μην έχει ολοκληρωθεί, διότι εκκρεμεί ακόμα ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι το κορυφαίο θέμα που χρήζει επίλυσης είναι αυτό που αφορά στο θέμα του Φώτη Ιωαννίδη.

Πρόκειται για το πιο «καυτό» όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου και προφανώς το ενδιαφέρον για την απόκτησή του από ομάδες του εξωτερικού είναι έντονο. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα από την Πορτογαλία που τον φέρνουν στο στόχαστρο της Σπόρτινγκ για τη διαδοχή του Βίκτορ Γκιόκερες στην κορυφή της επίθεσης, ενώ κατά καιρούς έχει γραφτεί και για το ενδιαφέρον από ομάδες της Premier League, που φυσικά έχουν τεράστια οικονομική δυνατότητα.

Όταν ο Γκασπερίνι πλησίασε στον πάγκο του Παναθηναϊκού!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:01 - 22.05.2024

Όταν ο Γκασπερίνι πλησίασε στον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι αναμόρφωσε την Αταλάντα και θα διεκδικήσει απόψε το πρώτο τρόπαιο κατά την παραμονή του στο Μπέργκαμο. Όμως η ιστορία του Ιταλού προπονητή θα μπορούσε να είχε εξελιχτεί διαφορετικά, αν έλεγε «ναι» στον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο του 2010.

Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 24ωρα προκύπτει νέο ενδιαφέρον για τον επιθετικό του «τριφυλλιού» και αυτή τη φορά ίσως το πιο χειροπιαστό και ουσιαστικό από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από τη Γαλλία, η Λιλ που εξασφάλισε την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League, έχει εκφραστεί με άκρως κολακευτικά λόγια για τον βασικό επιθετικό της Εθνικής ομάδας και μάλιστα έχουν μπει και στο… ψητό, ζητώντας να μάθει τις αξιώσεις του Παναθηναϊκού.

Προφανώς, στην πλευρά των Γάλλων έχει μεταφερθεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Η ηγεσία του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να παραχωρήσει τον Φώτη Ιωαννίδη και μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ειλημμένη η απόφαση να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, με τις δύο πλευρές να συζητούν όλο αυτό το διάστημα σε εξαιρετικό κλίμα.

Από την πλευρά της η Λιλ, είναι αποφασισμένη να επενδύσει πολλά χρήματα σε αυτή τη θέση, έχοντας φυσικά μπροστά της και την προοπτική του Champions League. Ο λόγος είναι ότι αναμένεται το φετινό καλοκαίρι να χάσει τον καλύτερό της παίκτη, τον Τζόναθαν Ντέιβιντ. Πρόκειται για τον 24χρονο επιθετικό, διεθνής με τον Καναδά, που τη φετινή σεζόν σκόραρε 26 γκολ σε 47 εμφανίσεις και προσέφερε στους συμπαίκτες του εννιά ασίστ. Παράλληλα, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Ligue 1 με 19 γκολ πίσω από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο 24χρονος Τζόναθαν Ντέιβιντ είναι στη Λιλ από το 2020, όταν και αποκτήθηκε από τη Γάνδη αντί 27 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, οπότε η Λιλ αν θέλει να έχει κέρδος στα ταμεία της πρέπει να τον παραχωρήσει το φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα, η αγοραστική αξία του Ντέιβιντ υπολογίζεται και λογικά στα 50 εκατ. ευρώ.

Ο Ιωαννίδης έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:25 - 21.05.2024

Ο Ιωαννίδης έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου

O Φώτης Ιωαννίδης πήρε μέρος σε όλο το ομαδικό πρόγραμμα της Τρίτης και τέθηκε στη διάθεση του Χρήστο Κόντη για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Κανένα πρόβλημα για Μπερνάρ, Χουάνκαρ και Τσέριν, παρών και ο Αϊτόρ.

Βάσει όλων αυτών, η Λιλ αναμένεται να δείξει άμεσα τις προθέσεις της προς τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη, έχοντας μάλιστα τη διάθεση και τη δυνατότητα να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.