Νίκησε δύσκολα τον Ολυμπιακό Β'  ο Ιωνικός και συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου
i

© Intime

Νίκησε δύσκολα τον Ολυμπιακό Β' ο Ιωνικός και συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου

Γιάννης Λιβανός • 19:48 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 15.01.2024

Ο Ιωνικός έδειχνε να ξεμένει από ιδέες κόντρα στον καλοστημένο Ολυμπιακό Β, αλλά ο Σαλαζάρ είχε διαφορετική άποψη και με φοβερή εκτέλεση φάουλ στο 87' έστειλε τους Νικαιώτες στην 3η θέση (1-0).

Χαρακτήρα και ψυχή έδειξε ο Ιωνικός, που πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού κατάφερε να κάμψει τον δυσκολοκατάβλητο Ολυμπιακό Β' χάρη σε μια φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σαλαζάρ στο 87' και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, μένοντας σε επαφή με την κορυφή.

Τη δεύτερη σερί νίκη του με τον Δημήτρη Σπανό στο τιμόνι της ομάδας έκανε  ο Ιωνικός, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ απ' την άλλη η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα δεν κατάφερε να πάρει κάτι απ' το ματς.

Το ματς: Πρώτο ημίχρονο

Τη ροή και τον ρυθμό του παιχνιδιού όριζε ο Ιωνικός, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει κενούς χώρους και να φτάσει στην αντίπαλη εστία, με τον Ολυμπιακό Β' να «ποντάρει» αρκετά στην κόντρα-επίθεση, στοχεύοντας κυρίως τον Μπα. Ο Ιμπαγάσα αναγκάστηκε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου από πολύ νωρίς τον Φαντιγκά, που τραυματίστηκε. 

Οι Νικαιώτες από την άλλη είχαν δύο καλές φάσεις στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά Γιακουμάκης και Γκίνη δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ με το 0-0 να παραμένει ως την ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, ο κόουτς του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Οικονομίδη αντί του τραυματία Γκίνη, με τον Ολυμπιακό Β' να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα και να έχει δύο μεγάλες φάσεις για να προηγηθεί. 

Και οι δύο φάσεις έγιναν μέχρι το 60', μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Η πρώτη στο 57' όταν ο Σόουζα έδιωξε πάνω στη γραμμή το άψυχο πλασέ του Κωστούλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο προωθημένος Μπαγκαλιάνης έκανε το πλασέ στην κίνηση, το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Χριστοδουλής.

Η ώρα περνούσε, ο Ιωνικός πιεζόταν πλέον και από τον χρόνο και όλα έδειχναν πως βρίσκονταν κοντά σε μία γκέλα, που θα τον άφηνε τέταρτο στη βαθμολογία και στο -7 από την κορυφή.

Ωστόσο ο Σαλαζάρ είχε διαφορετική άποψη. Στο 87ο λεπτό με μία εξαιρετική  απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Παπαδούδη και χάρισε σπουδαία νίκη στον Ιωνικό, με τον πάγκο της ομάδας από τη Νίκαια να πανηγυρίζει έντονα.