Άλωσε τη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα κι έκανε άλμα παραμονής - Στο χείλος του γκρεμού ο Ιωνικός

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα

i

© Intime

Άλωσε τη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα κι έκανε άλμα παραμονής - Στο χείλος του γκρεμού ο Ιωνικός

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:23 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 29.04.2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη με 1-0 κόντρα στον Ιωνικό μέσα στη Νίκαια και κρατά στα χέρια του την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ενώ τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα πλέον για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Έστειλε στην κόλαση τον Ιωνικό ο ΠΑΣ Γιάννινα με τρίποντο «χρυσάφι»! Οι Ηπειρώτες πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 1-0 επί της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου μέσα στην «καυτή» Νίκαια χάρη σε γκολ του Αχμάντ Μέντες Μορέιρα και έκαναν άλμα παραμονής.

Συγκεκριμένα, ο «Άγιαξ» της Ηπείρου πλέον βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας των playouts της Stoiximan Super League με 30 βαθμούς, ενώ οι Νικαιώτες είναι στην 13η θέση με 25 βαθμούς.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε στο παιχνίδι διατεθειμένη να πάρει ρίσκα. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε στο 6', με την κεφαλιά του Σεμπά να περνάει άουτ.

Ύστερα από εννέα λεπτά έγιναν ξανά επικίνδυνοι, όταν ο Μάντζης με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ η πρώτη απειλή της ομάδας του Θανάση Στάικου ήταν στο 38', με το σουτ του Μπάλαν να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 42' η ομάδα της Νίκαιας είχε μια καλή ευκαιρία με τον Σεμπά, αλλά ο Τσιντώτας είχε απάντηση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ρυθμός δεν ήταν καλός, καθώς τραυματίστηκε ο Τσιντώτας κι έμεινε για αρκετή ώρα στο έδαφος, ενώ λίγα λεπτά μετά άνοιξαν κάποια από τα ποτιστικά του γηπέδου και προέκυψε νέα διακοπή στο ματς. Στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρος οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να πάρουν προβάδισμα, όταν στο 64' ο Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ έπειτα από την επέμβαση του Χουτεσιώτη σε σουτ του Πήλιου και έκανε το 0-1.

Έπειτα από 2 λεπτά μάλιστα ο «Άγιαξ» της Ηπείρου «άγγιξε» και το δεύτερο γκολ, με του σουτ του Τζίμα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ιωνικός είχε κάποιες ευκαιρίες με τους Κάνιας (68') και Σεμπά (75'), ενώ η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 87ο λεπτό, όταν ο Ρομαό σημάδεψε το δοκάρι με σέντρα σουτ. Λίγο νωρίτερα, στο 84', ο ΠΑΣ είχε βρει ξανά δίχτυα, αλλά το τέρμα του Πήλιου ακυρώθηκε για οφσάιντ. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ που βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα δια ποδός Μορέιρα στο 64ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε την τύχη του παιχνιδιού.

MVP: Αυτός δεν είναι άλλος από τον Αχμάντ Μέντες Μορέιρα που χάρη στο δικό του γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Ιωνικός θα φιλοξενηθεί από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».