Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με το Μαρόκο για το Μουντιάλ του 2030

Ισπανία στο Μουντιάλ του 2010

i

© Intime

Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με το Μαρόκο για το Μουντιάλ του 2030

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:55 - 10.03.2023

Μία ακόμα σύμπραξη ετοιμάζεται να καταθέσει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030, με τις Ισπανία και Πορτογαλία να συζητούν με το Μαρόκο για κοινό φάκελο.

Μετά την επίσημη υποψηφιότητα των Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη, μία ακόμα σύμπραξη ετοιμάζεται να καταθέσει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030. Πιο αναλυτικά, Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομοσπονδία του Μαρόκου, για κατάθεση κοινού φακέλου στη FIFA.

Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωση της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ισπανίας τόνισε πως εκείνη και η Πορτογαλία, ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις με την αραβική χώρα, ούτως ώστε να επιτευχθεί μία σύμπραξη η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση. Αν αυτή τελικά επιτευχθεί τότε η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει μία ακόμα «συμμαχία» στην προσπάθεια της για ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θυμίζουμε πως η χώρα μας έχει εκφράσει την επιθυμία να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2030, παρέα με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι επίσημο από μεριάς ΕΠΟ και κυβέρνησης, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να υφίστανται μόνο σενάρια. Από πλευράς κ. Αυγενάκη υποστηρίχθηκε πως υπάρχει συζήτηση με τα άλλα δύο κράτη, απαντώντας σε δημοσίευμα της Politico, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως θα κατατεθεί υποψηφιότητα.

Αυτή τη στιγμή, μοναδική υποψηφιότητα είναι εκείνη των Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη οι οποίοι κατέθεσαν από κοινού τον φάκελο τους στη FIFA. Η σκέψη σε πρώτο χρόνο ήταν η Ουρουγουάη να αναλάβει μόνη της τη διοργάνωση, ως επετειακή από τα 100 χρόνια του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως οι οικονομικοί της πόροι δεν της επέτρεψαν να κάνει κάτι τέτοιο