Αρνητική η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών για να γίνει ξανά Μουντιάλ τον χειμώνα

Λιονέλ Μέσι

i

©INTIME

Αρνητική η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών για να γίνει ξανά Μουντιάλ τον χειμώνα

Δημήτρης Χούπης 19:47 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 09.03.2023

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών με μία ανακοίνωση έδειξε την αρνητική της στάση για να γίνει ξανά Μουντιάλ τον χειμώνα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που μας πέρασε ήταν ιστορικό, από την άποψη ότι έγινε για πρώτη φορά χειμώνα, καθώς στο Κατάρ το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις ίσως το κορυφαίο Μουντιάλ όλων των εποχών στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Έτσι η κουβέντα για να επαναληφθεί η διοργάνωσή του τον χειμώνα έχει ξεκινήσει. Η FIFA μάλιστα έχει αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. 

Ενάντια σε αυτή την απόφαση λοιπόν στέκεται η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών Fifpro, η οποία έδειξε την δυσαρέσκειά για τα πλάνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ο Γενικός Γραμματέας της ένωσης, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη διεξαγωγή χειμερινού Μουντιάλ. Χωρίς μάλιστα να παρθούν οι απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα. 

«Το γεγονός ότι το Μουντιάλ έγινε Νοέμβριο και Δεκέμβριο είχε έναν αντίκτυπο. Το είδαμε με την ποιότητα των αγώνων. Αλλά το να επαναλάβουμε κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο.

Αν θες να διεξάγεις ξανά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χειμώνα, πρέπει να μπεις σε συζητήσεις με τις λίγκες για να αλλάξεις εντελώς το καλεντάρι και να παρέχεις τον κατάλληλο χρόνο προπονήσεων και αποθεραπείας.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε περίπου 2,5 μήνες διάλειμμα από τις διοργανώσεις. Το βρίσκω απίθανο να συμφωνήσουν με κάτι τέτοιο», ήταν τα λόγια του Γενικού Γραμματέα.