«Κράξιμο» στη FIFA για την επιλογή της Αντριάνα Λίμα ως πρέσβειρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Αντριάνα Λίμα

i

@instagram adrianalima

«Κράξιμο» στη FIFA για την επιλογή της Αντριάνα Λίμα ως πρέσβειρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Κώστας Τσιακλής 09:54 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 02.03.2023

Η επιλογή της Αντριάνα Λίμα ως πρέσβειρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών έφερε αντιδράσεις από τον κόσμο αλλά και από επώνυμη πρώην αθλήτρια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών πλησιάζει και η FIFA προχώρησε στην ανακοίνωση της Αντριάνα Λίμα ως πρέσβειρα των οπαδών στην διοργάνωση. Ωστόσο αρκετός κόσμος φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη, ρίχνοντας «πυρά» κατά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «κουφή».

Την αντίθεση της με την επιλογή του διάσημου μοντέλου έδειξε και η πρώην διεθνής με την Αυστραλία, Μόγια Ντόντ, η οποία δημοσίευσε μια παρελθοντική συνέντευξη της Αντριάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε την εξής ερώτηση: «Σοβαρά, FIFA, είναι αυτός ο πρεσβευτής αφοσίωσης των φιλάθλων που χρειαζόμαστε όσο το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών πλησιάζει»;

Η συνέντευξη είχε πραγματοποιηθεί το 2011 στην The Daily Telegraph και το μοντέλο από την Βραζιλία είχε αναφέρει πως για εννέα μέρες πριν από το Viktoria Secret Fashion Show έπινε μόνο πρωτεϊνούχα ποτά και στις τελευταίες 12 ώρες δεν έπινε καθόλου υγρά, λέγοντας ότι μπορεί να χάσεις οκτώ κιλά μόνο από αυτό.

Στην συνέχεια η Ντόντ υπογραμμίζει και κάποια άλλα λόγια της Αντριάνα Λίμα, η οποία είπε: «Απλά έχω μυαλό αθλητή και το εκτιμώ να το κάνω αυτό. Δεν κάνω τρελές δίαιτες μέσα στον χρόνο, απλά το κάνω γι΄αυτό to ιδιαίτερο πράγμα. Μετά το σόου, γίνομαι κανονική ξανά».

Φυσικά δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και η δήλωση της πως θεωρεί την άμβλωση ως έγκλημα και ότι συμφωνεί με όλες τις διδασκαλίες της εκκλησίας.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζίανι Ινφαντίνο, μίλησε για το διάσημο μοντέλο, δηλώνοντας: «Όταν συναντάς την Αντριάνα νιώθεις αμέσως τη ζεστασία, την καλοσύνη της και πόσο προσιτή και παθιασμένη είναι με το παιχνίδι μας.

Ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και αυτός είναι επίσης ο λόγος που μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός σύνδεσμος μεταξύ της FIFA και των φιλάθλων παγκοσμίως».

Πάντως, η Αντριάνα Λίμα δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά της που ορίστηκε ως πρέσβειρα από την FIFA, ποστάροντας στους επίσημους λογαριασμόυς της: «Ως σωστή Βραζιλιάνα, το ποδόσφαιρο είναι στο αίμα μου!Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι μέλος της οικογένειας της FIFA, την FIFAMILY όπως την ονομάζουμε.

Σαν οπαδός, ελπίζω να συνδέσω σε μεγαλύτερο επίπεδο αυτήν την οικογένεια με τη ζωή αυτού του όμορφου αθλήματος, των οπαδών! Καλώς ήρθατε στο FIFAN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντριάνα Λίμα υπήρξε πρώην συζυγος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου, Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα από το 1996 μέχρι το 1998. 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας με τη συμμετοχή 32 χωρών και θα ξεκινήσεις στις 20 Ιουλίου του 2023.